فلیکر ولتاژ در خروجی توربین های بادی با استفاده از جبرانساز استات کام

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی برق و انرژی
  • کد COI اختصاصی: PECONFKHA01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 786
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی نوری ابوذری

دانشجوی دکتری برق قدرت،گروه مهندسی برق،واحد نیشابور،دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران

بابک رنجبر

دانشجوی دکتری برق قدرت،گروه مهندسی برق،واحد نیشابور،دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران

علی اصغر شجاعی

استادیار،گروه مهندسی برق،واحد نیشابور،دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران

چکیده

استفاده از انرژی های تجدیدپذیر جهت تولید انرژی الکتریکی، به طور فزاینده ای افزایش یافته است با گسترش استفاده از سیستم های انتقال جریان متناوب انعطاف پذیر، جهت جبران کیفیت هایتوان ولتاژ، محدوده استفاده از این انرژی ها را افزایش داده است استفاده از انواع توربینهای بادی جهت تولید انرژی برق، در سالهای اخیر رایج شده است و بسیاری از کشورها از آن استفاده می کنند در این پروژه ، کاربرد جبرانساز سنکرون استاتیکی استات کام در بهره برداری پیوسته ی یک مزرعه ی بادی ارزیابی شده است و تاثیر حضور استات کام بررسی و مدل سازی شده است نتایج شبیه سازی نشان می دهد که توان شبکه با حضور استات کام بهبود می یابد و توربین های بادی سرعت ثابت به خاطر خصلت نوسانی توان تولیدی خود به طور قابل ملاحظه ای کیفت ولتاژ شبکه الکتریکی متصل به آنها را تحت تاثیر قرار می دهند. نوسانات سریع ولتاژ تولید شده توسط این توربین ها باعث بروز فلیکر ولتاژ در شبکه می شود. با توجه به شبیه سازی انجام شده می توان اثر پارامترهای مختلف شبکه الکتریکی بر روی میزان فلیکر ولتاژ انتشار یافته ناشی از توربین های بادی را بررسی کرد. برای ارزیابی میزان انتشار فلیکرولتاژ، برنامه فلیکرمتر بر اساس استاندارد 15-4-IEC61400 نوشته شده است. مطالعه و شبیه سازی در محیز سیمولینک مطلب و با در نظر گرفت شش توربین 5/1 مگاواتی بر پایه ژنراتور القایی در یک مزرعه بادی انجام شده است.

کلیدواژه ها

فلیکر ولتاژ ، استات کام، توان راکتیو، توربین بادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.