آسیب شناسی روابط دختر و پسر از منظر فرهنگ اسلامی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی قرآن و تحول علوم ایران با محوریت فرهنگ عمومی
  • کد COI اختصاصی: GHORAN01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1384
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا کاوند

استادیار پایه ۴رشته تفسیر و علوم قرآن دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم ؛ دانشکده تفسیر و معارف قرآن کریم قم

ندا سلیمانی فر

کارشناس ارشد رشته علوم قرآنی؛ دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم

رضا مهدیان فر

عضو هیات علمی دانشکده ی علوم قرآنی ملایر

حسین گلی

استادیار رشته زبان و ادبیات عرب دانشگاه اراک؛

چکیده

از نگاه فرهنگ اسلامی رابطه به ظاهر گرم و صمیمی دختران و پسران نامحرم که بیشتر به صورت پنهانی شکل می گیرد، رابطه ای ناسالم است و پیامدهای ناگوار فراوانی در پی دارد. اضطراب و نگرانی، فزونی طلاق، فروپاشی خانواده ها و...بخشی از آسیب های این رابطه است. نگاه های مسموم، پوشش نامناسب و سخن گفتن با ناز و کرشمه با نامحرم در حوزه ی رفتارهای فردی، زمینه سازشکل گیری رابطه ی ناسالم دختر و پسر می شود. در فرهنگ اسلامی بادعوت از مردان و زنان برای کنترل نگاه ها آلوده و حفظ حجاب اسلامی و پرهیز از سخن گفتن با ناز و کرشمه با نامحرمان، از شکل گیری چنین روابطی منع می کند، چنان که بی توجهی خانواده ها، نبود شرایط ازدواج و... از زمره زمینه های اجتماعی روابط ناسالم دختر و پسر است. در فرهنگ اسلامی با توصیه مردان نسبت به توجه ویژه داشتن به خانواده و سفارش به عموم مسلمانان برای تلاش در جهت تزویج زنان و مردان مجرد، جامعه را از آسیب های روابط ناسالم مصون نگه می دارد. نیز تهاجم فرهنگی غرب و رسانه از زمینه های فرهنگی در سوق دادن دختران و پسران به سوی روابط ناسالم است که در فرهنگ اسلامی به هشیاری در برابر توطیه های دشمن و نزدیک نشدن به فواحش سفارش شده تا افراد جامعه از آسیب های روابط ناسالم در امان بمانند.

کلیدواژه ها

آسیب شناسی، روابط، دختر، پسر، فرهنگ اسلامی، رسانه، فرهنگ پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.