بررسی جایگاه زغال سنگ در حوزه انرژی و توسعه اقتصادی پایدار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فرصت­ها و محدودیت­های سرمایه­ گذاری در حوزه صنعت خراسان جنوبی
  • کد COI اختصاصی: CIOC01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5830
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جوانشیر گیو

استادیار، گروه مهندسی معدن، دانشگاه بیرجند

محسن صفری

عضو هیات علمی گروه مهندسی معدن دانشگاه صنعتی بیرجند

محمدامین قسوره

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی تونل و فضاهای زیرزمینی دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

زغال سنگ یکی از منابع مهم انرژی و اولین سوخت فسیلی است که توسط بشر به عنوان منبع اصلی انرژی مورد استفاده قرار گرفته است. امروزه زغال سنگ را می توان در صنایع مختلف ازجمله تولید بخار در نیروگاه های برق، صنایع فولاد سازی، تولید قطران، مواد شیمیایی و تهیه کودهای شیمیایی مورد استفاده قرارداد. براساس آمار ارایه شده در سال 1996 میزان ذخایر تخمینی زغال سنگ جهان حدود 1 تریلیون تن برآورد شده است و پیش بینی شده است که میزان ذخایر شناخته شده قابل استخراج با تکنولوژی کنونی برای 300 سال آینده جهان کافی خواهد بود. به علاوه در حال حاضر زغال سنگ در بیش از صد کشور جهان تولید و 40 درصد تولیدات برق جهان از این ماده معدنی تامین می شود. هرچند در حال حاضر سوخت های فسیلی مانند نفت و گاز سوخت های تمیز محسوب می شوند و به همین دلیل زغال سنگ در سال های اخیر اهمیت اولیه خود را از دست داده است، ولی باکم شدن و در نهایت اتمام ذخایر نفت و گاز طبیعی به نظر می رسد در آینده ای نه چندان دور مجددا زغال سنگ اهمیت اولیه خود را کسب کرده و در تامین انرژی مصرفی جوامع بیشترین نقش را خواهد داشت. بعلاوه با اختراع پدیده فن آوری معکوس، زغال سنگ بیش از این یک سوخت نخواهد بود، بلکه یک منبع ارزشمند جهت تولید مواد خام برای تولید سوخت تمیز و انواع مواد شیمیایی خواهد بود.

کلیدواژه ها

زغال سنگ، منابع انرژی، سوخت، نفت و گاز، توسعه اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.