مدلسازی سنتیکی و بررسی اثر پارامترهای عملیاتی روی عملکرد راکتورغشایی تولید هیدروژن به روش ریفرمینگ متانول با بخارآب

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس هیدروژن و پیل سوختی
  • کد COI اختصاصی: H2FC04_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 549
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالعزیز ادریسی

دانشکده مهندسی شیمی، دانشکده صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)

قاسم اسکوییان

دانشکده مهندسی شیمی، دانشکده صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)

محمدنبی دهدشتی

دانشکده مهندسی شیمی، دانشکده صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)

چکیده

از میان سوختهای مختلف، متانول با داشتن فاز مایع در شرایط معمول و نسبتH/Cبالا، منبع ایمن و ارزان قیمتی برای تولید هیدروژن به شمار میآید. بکارگیری راکتورهای غشایی ضمن انجام واکنشهای ریفرمینگ متانول جداسازی همزمان هیدروژن را از محصولات واکنش در فضایی کم و با هزینهی اندک امکانپذیر میسازد.در این مقاله ضمن معرفی مدل نیمهتجربی سنتیک واکنشهای فرآیند ریفرمینگ متانول با بخار آب و مدلهای ارایه شده برای شار گذرنده از غشا، عملکرد راکتور غشایی و راکتور پلاگ در شرایط مختلف دمایی و فشاری با یکدیگر مقایسه شده است. افزایش دما علاوه بر افزایش سرعت واکنشها، شارگذرندهی هیدروژن از غشا را افزایشمیدهد. اگرچه افزایش فشار تاثیر منفی روی سرعت واکنشها دارد، اما موجب کاهش کسر مولی هیدروژن در جریان اصلی و بهبود راندمان بازیابی آن میگردد. در تمامی موارد، طول رسیدن به درصد تبدیل کامل متانول در راکتور غشایی نسبت به راکتور پلاگ کمتر بوده است.

کلیدواژه ها

ریفرمینگ متانول؛ هیدروژن؛ مدلسازی راکتور غشایی؛ سنتیک واکنش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.