بررسی اثرات خوردگی محیطی بر روی پایداری سازه ها و ارائه راهکارهای اجرایی مناسب

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: هفتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE07_510
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین گنجی وست

دانشیار بخش عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

سعید نعمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

بسیاری ازناپایداری های حاصل از خوردگی پس از گذشت چند سال از عمر سازه روی می دهند. گرچه دفن کامل فولاد در محیط قلیایی بتن مانع از خوردگی آن می شود اما در صورت کاهعش قلیائیت محیط، فولاد شروع به خورده شدن می کند. تبدیل آهن به اکسید آهن با انبساط همراه بوده و می تو.اند به ترک خوردگی بتن بیانجامد. خوردگی می تواند در اثر اکسیداسیون فولاد، ایجاد پیل و یا در اثر تنشهای داخلی ایجاد ویا تشدید یابد. در اینمیانوود یون کلراید تاثیر زیادی بر روند خوردگی ایجاد می کند. با این حال می توان خوردگی را با یکسری تمهیدات اجرایی از قبیل عدم بکارگیری فلزات مختلف در یک مکان، ایجاد لایه های نفوذناپذیر، حفاظت کاتودیک… کنترل نموده که مثالهایی از موارد عملی مختلف در این مقاله ارائه شده است.

کلیدواژه ها

خوردگی ، کلراید ، بتن ، حفاظت کاتودیک ، نمک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.