تاریخ هنر نگاری نوین با کتاب طوماری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین علوم انسانی در قرن 21
  • کد COI اختصاصی: ICNAH01_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا صفاری

مربی, دانشکده هنر و معماری، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

شهریار اسدی

عضو هیات علمی دانشکده هنر ومعماری دانشگاه شیراز، شیراز

علی اکبر شریفی مهرجردی

استادیار، دانشکده هنر و معماری ، دانشگاه یزد، یزد

چکیده

تاریخ هنر نگاری ایران علاوه بر کمبود منابع، با استقبال کمی از سمت مخاطبان مواجه است.استفاده از قطع های کلیشه ای یکی دیگر از دلایل عدم جذابیت کتاب های تاریخ هنر می باشد. لذا با استفاده از آشنایی زدایی از قطع کتاب و بازگشت به فرمت های بومی، مانند قطع طوماریدر حروه های گذشتگان، می توان سبب بر هم زدن عادت بصری و ایجاد جذابیت برای مخاطب گردید. این نوشتار با معرفی مجموعه کتاب طوماری ضربان، پاسخی به این پرسش است کهویژگی های تاریخ هنر نگاری در این نوع کتاب ها چگونه است روش پژوهش حاضر از نظر هدف، نظری کاربردی و از نظر شیوه توصیفی تحلیلی می باشد. جمع آوری اطلاعات با دو - -روش کتابخانه ای و میدانی، با فیش برداری و کارت مشاهده انجام شد. جامعه آماری کتبتاریخ هنر موجود در ایران بوده و به عنوان نمونه موردی، محصول جدیدی، مجموعه کتاب طوماری ضربان، معرفی می گردد. به وسیله آن موضوعات متفاوتی مانند تاریخ هنر ایران، باتوجهبه هویت فرهنگی و تجلی تفکر ایرانی اسلامی قابل بیان است. تکنیک های متفاوت - تصویرسازی و تایپوگرافی در آن اجرا می گردد. همچنین با توجه به فرم این قطع، سیر تحولتغییرات در یک صفحه ممکن می باشد. استفاده از ویژگی های صفحه آرایی در هر دوره تاریخی می تواند در انتقال مطالب موثر واقع شود. تاریخ نگاری به صورت تصویری در این مجموعه، بیان جدیدی برای انتقال مفاهیم به کودکان و نوجوانان، نیز بزرگسالان است. البته نوعصفحه آرایی و تصویرگری در بیان مطالب مورد اهمیت خواهد بود. این کتاب به علت جذابیت نحوه ارایه، استقبال مخاطبان در سنین مختلف، رشد صنعت نشر و تعالی تاریخ هنرنگاری ایران را به دنبال خواهد داشت.

کلیدواژه ها

تاریخ هنرنگاری ایران، آشنایی زدایی، کتاب طوماری، مجموعه ضربان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.