تغییر جنسیت از منظر فقهى و حقوق

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش بسترهای فساد مالی و اداری در نظام حقوقی ایران با رویکرد اصلاح و توسعه نظام حقوقی
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD03_442
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 311
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه قادری چرمهینی

ارشد حقوق جزا وجرم شناسی،دانشگاه آزاد اسلامی میبد

چکیده

امروزه بررسى مساله تغییر جنسیت نه تنها از دید پزشکى، بلکه به لحاظ مباحث حقوقى حایز اهمیت است. اگرچه در گذشته این مباحث کم و بیش وجود داشته، ولى اکنون با پیشرفت تکنولوژى و علم پزشکى، ابعاد جدیدترى در فراروى ما گشوده شده است و در نتیجه آن، ده ها موضوع جدید ایجاد شده، از جمله مسایل مستحدثه و جدید شمرده اند و در این راه کوشش هایى انجام داده اند. شاید بتوان گفت اولین فقیهى که در این زمینه مسایلى را بیان داشته است، بنیان گذار جمهورى اسلامى ایران، حضرت امام خمینی (ره) است که حدود سال 1342 شمسى،احکام تغییر جنسیت را در جلد دوم تحریرالوسیله به رشته تحریر درآورده است. آیا تغییر جنسیت در مورد افراد سالم امکان دارد تغییر جنسیت چه ارتباطى با افراد خنثى دارد پس از ایجاد تغییر جنسیت، روابط زوجین نسبت با یکدیگر چگونه خواهد بود آیا ازدواج همچنان به حال خود باقى است یا خود به خود زن و شوهر از یکدیگر جدا مى شوند وضعیت زوجین که یکى از آن ها، یا هر دو تغییر جنسیت داده اند، نسبت به فرزندان چگونه خواهد بود موضوع مهریه، ارث، ولایت و سرپرستى کودکان... تغییر جنسیت زمینه ساز مسایل و مباحث جدیدى در حقوق و فقه است که در این نوشتار به طور خلاصه بدان توجه شده است. امید است که صاحب نظران، طلاب و دانشجویان با نقد و بررسى، به رشد و بالندگى مبحث تغییر جنسیت، که در نوع خود از مسایل جدید محسوب مى شود، کمک نمایند

کلیدواژه ها

تغییر جنسیت، مباحث حقوقى، نقد و بررسى

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.