آسیب شناختی فساد اداری کارکنان دولت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش بسترهای فساد مالی و اداری در نظام حقوقی ایران با رویکرد اصلاح و توسعه نظام حقوقی
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD03_344
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 429
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی حسن پور یخدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

علیرضا زارع

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

چکیده

نظام اداری هر جامعه بازوی اجرایی نظام سیاسی آن جامعه است و عملکرد درست یا نادرست آن می تواند نظام سیاسی را تداوم بخشد یا از مشروعیت بیندازد. بنابراین توجه بنیادی به نظام اداری هر جامعه و آسیب شناسی دقیق آن (فساد اداری) می تواند کمک بزرگی به سیاست گذاران آن جامعه باشد که با تشخیص به موقع، بتوانند راه حل های لازم را بیندیشند. فساد اداری، بیماری انکار ناپذیر همه حکومت ها است و تاریخ آن به قدمت پیدایش جوامع انسانی است. فساد اداری که بستر آن، نظام اداری کشور و اداره امور دولتی است، به عنوان معضلی گریبان گیر بسیاری از جوامع توسعه یافته و در حال توسعه می باشد و با حرکت رو به جلو جوامع، نمود بیشتری می یابد و منجر به اخلال در روند توسعه می شود. با درک اهمیت این موضوع که فساد در ادارات شامل چه آثار سوءی می باشد ، در این مقاله سعی شده تا با بررسی انواع این پدیده راهکارهای قانونی و اجتماعی در جهت ریشه کنی آن ارایه گردد. در مقاله پیش رو که به روش توصیفی-تحلیلی تدوین گردیده فرض را بر تنوع شیوه های فساد که بنابه دلایل متفاوتی از جمله مادی و ضعف نظارتی حاصل می گردد، قرار داده ایم و در انتها به این نتیجه دست می یابیم که با توجه به نقش بسزای نیروی انسانی بر سلامت سازمانی و نگرش دو بعدی به انسان، ضروری است اولا با اصلاح نظام حقوق و دستمزد نیازهای مادی و معیشتی کارکنان را برطرف ساخت، ثانیا با برنامه های آموزشی -تربیتی زمینه تحول درونی و پیشرفت معنوی کارکنان را فراهمآورد.

کلیدواژه ها

فساد اداری، شفافیت، رشوه، نظام انگاری، فساد توسعه مند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.