بررسی تحلیلی توقیف اموال منقول و غیر منقول در اجرای احکام مدنی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش بسترهای فساد مالی و اداری در نظام حقوقی ایران با رویکرد اصلاح و توسعه نظام حقوقی
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD03_309
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2906
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحمزه سالارزایی

عضوهییت علمی دانشگاه سیستان وبلوچستان

فاطمه بختیاری

دانشجوی ارشد،دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

چکیده

نتیجه کار حاکم شرع و قاضی صدور احکامی است که از سوی آنها انشاء می شود؛ این احکام به خودی خود به عنوان یک برگ کاغذ ارزش واعتباری ندارد، بلکه آنچه که این اندیشه ها و احکام را ارزشی دو چندان می بخشد اجرای سریع، صحیح، درست و به موقع آنها است که نیازمند به نیروی کارآمد و متخصص و قانونمند دارد؛ از این روست که قسمتی از آیین دادرسی مدنی، کیفری وقانون اجرای احکام مدنی و آیین نامه اجرایی ثبت اسناد در این حوزه جاری است.توقیف اموال محکوم علیه چه به صورت تامینی باشد یا اینکه پس از قطعیت حکم مطابق ماده 52 از قانون اجرای احکام مدنی، از اهمیت و ضرورت ویژه ای برخوردار است. این اهمیت همان حفظ حقوق دادبرده به صورت بی چون نوچرا است، زیرا؛ داد برده ای که از یک سو مال باخته است و از سوی دیگر با تورم سی صد در صدی جامعه امروزی روبر است، حتی اگر در سریع ترین زمان ممکن حکم له وی اجراء شود بدیهی است ارزش ریالی و قدرت خرید وی آنچنان تقلیل یافته که دیگر قابل جبران نیست.در هنگام نگارش این پژوهش به این نتیجه رسیدیم که در کشور ما، در مراجع قضایی و غیر قضایی هنگام اجرای احکام یک ناهم گونی و ناهماهنگی وجود دارد که آثار شوم و سوءی در جامعه ایجاد می نماید.

کلیدواژه ها

توقیف اموال، اموال غیر منقول، اموال منقول، احکام مدنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.