شیوه های مصونیت جامعه از فساد در متون دینی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش بسترهای فساد مالی و اداری در نظام حقوقی ایران با رویکرد اصلاح و توسعه نظام حقوقی
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD03_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیمه صالحی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق اقتصادی دانشگاه تهران

چمران بهارلویی

کارشناسی ارشد الاهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران و قاضی دادگستری

چکیده

تمام روش هاى نوین عملى در زمینه ى مختلف اعم از علوم اجتماعی، تربیتى و رفتارى که از دانش هاى روان شناسى و جامعه شناسى و ...به دست مى آید، تا زمانى که با دستورها و توصیه هاى دینى تعارض نداشته باشد و با اصول و مبانى و اهداف نظام تربیتى و نظام رفتاری (اعم از فردی یا اجتماعی ) اسلام سازگار باشد، مورد استفاده قرار مى گیرد. شیوه ها به طور کل و به ویژه در متون دینی در یک نگاه به دو دسته؛ شیوه های دفعی ( سلبی_ عدمی ) و شیوه های جذبی ( ایجابی_ اثباتی ) تقسیم مى شوند: روش هاى سلبی روش هایى هستندکه با شناسایی موانع، در حوزه ى حذف وکاهش یک رفتار ناپسند و یا برای عدم زمینه سازی آن رفتار، ترغیب می کنند و در عین حال روشهای ایجابی با شناسایی ساحت ها و استعدادها و نیازهای وجودی انسان در زمینه سازی و تحقق یک رفتار نیک کارایى داشته به گونه ایی که آنها تحت عناوین تیوریی - علمی، عملی- رفتاری و عاطفی- معنوی مورد واکاوی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

شیوه ها، دفعی ،جذبی ، ناهنجار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.