بررسی تاثیر نقش کرامت انسانی در پیشگیری از جرم از دیدگاه دانشجویان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین همایش بسترهای فساد مالی و اداری در نظام حقوقی ایران با رویکرد اصلاح و توسعه نظام حقوقی
- کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD03_081
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 686
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه حقوق جزا و جرم شناسی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه حقوق جزا و جرم شناسی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران
چکیده
تمامی انسان ها به جهت داشتن قدرت تفکر، آزادی اراده و وجهه الهی به طور فطری و یکسان از کرامت ذاتی برخوردارند.این نوع کرامت به ذات آدمی بر می گردد و با ارتکاب جرم و گناه از او قابل تفکیک نیست.کرامت اکتسابی جلوه دیگری از کرامت انسانی است که مقید به عقیده انسان می باشد و در رابطه او با خداوند تعریف می شود.مبانی اندیشه کرامت انسانی را می توان در نظریه ها و مکاتب مختلفی نظیر مکتب اصالت فرد،نظریه حقوق طبیعی،نظریه خود مختاری اخلاقی و تیوری کرامت مبتنی بر وحی جستجو کرد که هر کدام از دیدگاه بخصوصی به مسیله کرامت انسان نگریسته اند. این تحقیق پیرامون نقش کرامت انسانی در پیشگیری از جرم است.جامعه آماری این تحقیق 150 نفر از دانشجویان می باشد که به روش تصادفی انتخاب و از طریق پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفته اند. پس از بررسی پرسشنامه ها، فرضیه های آماری این تحقیق را با استفاده از نرم افزارهای آماری spss و استفاده از آزمون های آمار استنباطی مثل ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی و آزمون تحلیل واریانس و همچنین با استفاده از رگرسیون چند متغیره مورد آزمون قرار داده و نتایج نشان داد که بین اعتقادات مذهبی، عوامل دنیوی و مادی، قوانین و مقررات و آموزش و پیشگیری هر کدام به تنهایی به عنوان یکی از مولفه های کرامت انسانی در پیشگیری از جرم موثر بوده و رابطه معناداری بین مولفه ها وجود دارد. و فرضیات فوق مورد تایید می باشندکلیدواژه ها
کرامت انسانی، جرم، پیشگیری، شهرکردمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.