اثربخشی استقرار دولت الکترونیک بر کنترل فسادمالی درادارات و نهادهای دولتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش بسترهای فساد مالی و اداری در نظام حقوقی ایران با رویکرد اصلاح و توسعه نظام حقوقی
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD03_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی پوررضا

دانشجوی دکترای حقوق کیفری و جرم شناسی ،قاضی دادگستری و مدرس دانشگاه

مهدی اسماعیلی

دکترای حقوق کیفری و جرم شناسی و عضو هیات علمیدانشگاه آزاد واحد قائمشهر

چکیده

یکی از مفاهیمی که در عصر حاضر به طور گسترده در جوامع مختلف مورد توجه قرار گرفته مفهوم دولت الکترونیک است. فساد اداری به طور مستقیم بر کارآیی نظام اداری ومشروعیت نظام سیاسی و مطلوبیت نظام فرهنگی، اثرات نابهنجاری دارد.در جهت کنترل فساد، روش ها و ابزارهای مختلفی ارایه شده است، اما ادعا می شود مهم ترین وموثرترین مانع اصلی فساد، شفافیت است. بنابراین هر نوع استراتژی ضدفساد که در جهت تقویت شفافیت مدیریت دولتی حرکت نمی کند، محکومبه شکست است. یکی از مواردی که در سال های اخیر برای کنترل و کاهش فساد در مدیریت دولتی مدنظر قرار گرفته، دولت الکترونیک است. اما آیا دولت الکترونیک می تواند سلامت نظام اداری و اقتصادی کشور را تضمین کند آیا این احتمال وجود دارد که دولت الکترونیک نه تنها اثر قابل ملاحظه ای بر مدیریت فساد نداشته باشد، بلکه در برخی موارد خود فرصت های جدیدی را برای فساد ایجاد کند این مقاله با شناسایی مولفه ها و مصادیق فساد مالی و اداری،به این سوالات پاسخخواهد داد.

کلیدواژه ها

دولت الکترونیک، سلامت اداری، فساد اداری، فساد مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.