بررسی رابطه بین شاخصهای کیفی کیفیت مسکن مهر دولت آباد با شاخصهای توسعه پایدار مسکن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی ایده های نوین در معماری شهرسازی جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: AUGES01_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 415
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر عبدلی

عضو هیات علمی گروه برنامه ریزی شهری دانشگاه لرستان،ایران

حامد بلوری

دانشجوی ارشد شهرسازی برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد،ایران

چکیده

یکی از راه های مهم آگاهی از وضعیت مسکن در فرآیند برنامه ریزی شهری، استفاده از شاخص های مسکن می باشد. مسکن چیزی بیش از یک سرپناه صرفا فیزیکی است و تمامی خدمات و تسهیلات عمومی لازم برای بهزیستن انسان را شامل می شود.اما آنچه که امروزه تحت عنوان مسکن مهر شاهد اجرای آن درسطح کشور می باشیم صرفا به جنبه کالبدی مسکن تاکید دارد. و هدف اصلی آن اسکان قشر کم درآمد جامعه می باشد. این طرح, عنصر سازنده و عامل پویایی شهر یعنی انسان رانادیده می گیرد و فقط تلاش در جهت اسکان آن دارد. بر همین مبنا این پژوهش به بررسی رابطه بین شاخصهای کیفی کیفیت مسکن مهر دولت آباد با شاخصهای توسعه پایدار مسکن پرداخته است. پژوهش حاضر از نوع کاربردی است. روش تحقیق ازنوع توصیفی تحلیلی است. جامعه آماری مورد پژوهش در این تحقیق - شامل خانواده ساکن در مسکن مهر دولت آباد کرمانشاه می باشد و محدوده آماری کل محدوده مسکن مهر دولت آباد در سطح شهر کرمانشاه می باشد. تعداد جامعه آماری برابر با 20000 نفر در نظر گرفته شده اند. تعداد نمونه برابر 376 نفر بر اساس فرمول کوکران تعیین شدند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات آماری و برای تشریح نتایج پرسش نامه ، از نرم افزار SPSS و آزمون رگرسیون گیری استفاده شد.نتایج بیانگر آن بود که کلیه فرضیه ها و رابطه های پژوهش مورد تایید قرار گرفتند و کیفیت مسکن توانسته است با میزان معناداری 0.000 و بتای 0/58 توسعه پایدار مسکن را پیش بینی نماید. همچنین در سایر زیر شاخص های کیفیت مسکن(فرم مطلوب مسکن، استحکام مسکن و امنیت مسکن) به ترتیب با میزان معناداری 0.000، 0.000، 0.000 و بتاهای 0.72، 0.69، 0.54 بر توسعه پایدار مسکن تاثیرگذاشته و آنها را پیش بینی کرده اند که فرم مطلوب مسکن در بهترین وضعیت و امنیت در پایینترین وضعیت قرار گرفته است

کلیدواژه ها

شاخص کیفی، کیفیت مسکن، مسکن مهر، توسعه پایدار مسکن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.