بایونیک و فرآیند ساخت در معماری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی ایده های نوین در معماری شهرسازی جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: AUGES01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 859
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم نعمت اللهی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

سیدمجتبی میر حسینی

مربی گروه معماری، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

چکیده

ارتباط انسان و طبیعت، از لحظه ای که او پای بر کره خاکی نهاده، شکل گرفت. انسان همواره علاوه بر تاثیرگذاری برطبیعت از آن نیز تاثیر پذیرفته است. با رشد روزافزون علم و تکنولوژی، نه تنها از تاثیر طبیعت برمعماری کاسته نشده بلکه، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و تحت عنوان معماری بیونیک به آن پرداختهمیشود. طراحان برای استفاده و تقلید از فرم های طبیعی تا کنون دو شیوه را به کار برده اند. شیوه اول اینکه هدف طراح فقط تقلید از ظاهر خارجی فرم های طبیعی باشد و شیوه دوم آن که طراح از فرآیندهایی که فرم های طبیعی را شکل داده اند، برای خلق طرح های جدید الهام می گیرد. هدف اصلی پژوهش حاضر علاوه بر آشنایی بامعماری بیونیک و تاریخچه آن، کاربردهای این علم درحوزه معماری می باشد و مهم ترین نمونه ها و کاربردهای آن در معماری معرفی میگردد. تحقیق حاضر به روش توصیفی و استفاده از تحلیل موردی به انجام می رسد. دستاورد های پژوهش نشان می دهد که بیشتر توجه طراحان به شیوه اول یعنی بهره گیری از ظاهر ساختارهایزیستی بوده است ولی امروزه تلاش هایی در جهت بهره گیری از عملکرد آن ها نیز صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

بیونیک، طبیعت، فرم های طبیعی، ساختارهای طبیعی، بیولوژی، معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.