جایگاه زنان در نمایشنامههای حمید امجد
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: همایش ادبیات فارسی معاصر
- کد COI اختصاصی: CPLC01_110
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 934
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه حضرت نرجس س
چکیده
مسایل روز اجتماع موضوعی است که از دیرباز مورد توجه نمایشنامهنویسان نیز قرار گرفته است. یکی از این مسایل که از دوره مشروطه به این سو، بسیار پررنگ شده است، جایگاه و نقش زن ایرانی در خانواده و اجتماع است. حمید امجد نیز ازجمله نمایشنامهنویسان معاصر است که زن در آثارش تصویری متفاوت با گذشته دارد. در پژوهش حاضر با بهکارگیری روش توصیفی – تحلیلی (تحلیل متن) و با توجه به دیدگاههای پیروان جنبش زنان، شخصیتهای زن در هفت نمایشنامه از این نویسنده شامل بیشیر و شکر، پاتوغ اسماعیلآقا، پستوخانه، زایر، شب سیزدهم، نگین، و نیلوفر آبی بررسی شدهاند. زنان در این آثار نقشی محوری و در مقابل شخصیتهای مرد تصویری مثبت دارند. آنها از نقشها و ویژگیهایی برخوردار هستند که در جامعه سنتی که گفتمان مردسالاری بر آن حاکم است و در آثار نویسندگان مرد در دورههای گذشته یا متعلق به مردان بودند، یا نادیده گرفته میشدند؛ ویژگیهایی چون عاشق شدن (نقش عاشق) و جسارت در ابراز آن، پایداری در عشق، مشارکت سیاسی، تلاش برای حضور دراجتماع، مقابله با سلطه مردسالاری، و بیان احساسات مادری.کلیدواژه ها
ادبیات داستانی، نمایشنامه، حمید امجد، شخصیت، زنمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.