بررسی زمان روایی در رمان من او بر اساس نظریه ژرار ژنت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ادبیات فارسی معاصر
  • کد COI اختصاصی: CPLC01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 918
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم شیرزاد نجف آبادی

زینب نوروزی

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند

چکیده

روایتشناسی یکی از شاخههای جدید نقد ادبی است که در آن آثار روایی از زاویههای مختلف ادبی بررسی و تحلیل میگردد. یکی از مباحث جدید در این حوزه که مورد توجه نظریهپردازان قرار گرفته است؛ مسیله زمان در روایت است. در این میان ژرار ژنت، نظریه پرداز فرانسوی در تکامل نظریه زمان روایی نقش مهم و قابل توجهی دارد. ژنت برای مقوله زمان اهمیت زیادی قایل است. وی زمان روایی را در سه بخش نظم، تداوم و بسامد تقسیم میکند. در این پژوهش ساختار زمان روایی در رمان من او رضاامیرخانی براساس نظریه ژنت بررسی میشود. براساس تحلیلهای انجام شده مشخص گردید که سیر خطی و یکنواختی زمان در برخی از فصلهای این رمان تغییر مییابد و با شکست زمان در بخشهای مختلف، زمانپریشی گذشتهنگر و آیندهنگر به وجود می - آید؛ همچنین تداوم بیان رویدادها در متن یکسان نیست و برای بیان رویدادها از هرسه شکل بسامد در روایت استفاده شده است.

کلیدواژه ها

روایت شناسی، ژرار ژنت، زمان روایی، رضا امیرخانی، من او

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.