مروری بر ساختار ویژگی پلیمرها و کاربرد پلیمرها در علوم و تکنولوژی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی نفت،گاز و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: ICOGPP04_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1541
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین زینال زاده

دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

رضا شاهباز

دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی ارومیه

مجتبی خادم یمنی

دانشجوی کارشناسی مهندسی پلیمر، دانشکده مهندسی پلیمر، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

پویا شکاری

دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

چکیده

بسپار یا پلیمر مادهای شامل مولکول های بزرگی است که از به هم پیوستن واحدهای کوچک تکرار شونده که تکپار یا مونومر نامیدهمیشود، ساخته شده است. مواد طبیعی مانند ابریشم، لاک، قیر طبیعی، کشان ها و سلولز ناخن دارای چنین ساختمان مولکولی هستند.واژه بسپار فارسی است و از دو بخش بس (بسیار) و پار (پاره، قطعه) تشکیل شده است. واژه پلیمر از دو بخش یونانی (پلی) به معنایبسیار و (مر) به معنی قسمت، پاره یا قطعه گرفته شده است. البته تا اوایل قرن نوزدهم میلادی توجه زیادی به مواد پلیمری نشده بود.تصور جهان پیشرفته کنونی بدون وجود مواد پلیمری مشکل میباشد. امروزه این مواد جزیی از زندگی ما شدهاند و در ساخت اشیایمختلف، از وسایل زندگی و مورد مصرف عمومی تا ابزار دقیق و پیچیده پزشکی و علمی به کار می روند. شیمیدان ها در طول قرن نوزدهمبا درشت مولکولها بدون داشتن فهم درستی از ساختار آنها کار کردند. در حقیقت برخی از پلیمرهای اصلاح شده طبیعی جنبه تجاریداشتند. اولین پلیمر مصنوعی که در مقیاس تجارتی استفاده شده است رزین فنل فرمالدهید بود که این ماده در سطح تجارتی بنام بیکلایت معروف شد. در مقاله حاضر به انواع پلیمرها و ساختار پلیمرها پرداخته خواهد شد.

کلیدواژه ها

پلیمر، تخریب، طبقه بندی، صنایع، انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.