مروری بر جذب آسفالتین روی جاذب های مختلف

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی نفت،گاز و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: ICOGPP04_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 791
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین نجفی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس

محسن وفایی سفتی

استاد تمام دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس

محمدمهدی شادمان

دکتری مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

در این مقاله به مطالعه جذب آسفالتین روی سطوح مختلف ازجمله جاذب های معدنی (مانند دولومیت، کلسیت و ...)، جاذب های فلزی (مانندپودر آلومینیوم، پودر آهن و اکسیدهای فلزی) و جاذب های نانو پرداخته می شود. در این تحقیق عوامل موثر بر فرآیند جذب سطحی آسفالتین،روشهای آنالیز میزان جذب آسفالتین و برازش داده ها با مدل مناسب مورد بررسی قرار می گیرد.نتایج نشان می دهد که جاذب های نانو تمایل شدیدی به جذب آسفالتین دارند. همچنین میزان جذب آسفالتین روی سطوح معدنی و سطوحفلزی تقریبا به یک اندازه است. عوامل موثر بر فرآیند جذب سطحی آسفالتین شامل دما، نوع نفت، غلطت جاذب مورد استفاده و نوع جاذب است کهدر این میان نوع جاذب مورد استفاده بیشترین تاثیر را بر این فرآیند دارد. روشهای آنالیز مختلفی برای فرآیند جذب سطحی آسفالتین پیشنهادشده است. از جمله آن میتوان به روش یو وی اسپکتروسکوپی، ترازوی کریستال کوارتز با اندازهگیری پراکندگی، طیف سنجی تبدیل فوریه مادونقرمز و جذب پرتو ایکس و .... اشاره کرد. همچنین مدلی که بیشترین تطابق با داده های تجربی دارد مدل لانگ مویر است.

کلیدواژه ها

آسفالتین، جذب آسفالتین، جاذب معدنی، جاذب فلزی ، جاذب نانو، ایزوترم جذب آسفالتین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.