مروری بر روند تخریب پوشش جنگلی زاگرس با تاکید بر روشهایآشکارسازی تصاویر به کمک RS و GIS به همراه تعیین عوامل تخریب در شرایط تغییر اقلیم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی تغییر اقلیم
  • کد COI اختصاصی: ICCCC01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم میرزایی ملااحمد

استادیارآموزشی موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی ،سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

محمد عسگری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته کنترل پیامدهای تغییر اقلیم در جنگل، مرکز آموزش علمی کاربردی دکتر جوانشیر

چکیده

در سال های اخیر پدیده تخریب پوشش های گیاهی به ویژه درختان بلوط در جنگل های زاگرس به عنوان یک ی از مشکلات اساس ی اکوسیستم ها مورد بحث و بررس ی محققان بوده است. عوامل متعددی سبب بروز خشکیدگی درختان می شوند که از جمله مهم ترین آنها می توان به عوامل آب و هوایی(کاهش بارندگی، افزایش دما و طول-دوره خشکی،تغییر اقلیم و عواملمربوطبهآن) اشاره نمود. البته بعضی از عوامل از قبیل دخالت های انسانی نیز شرایط را برای ایجاد خشک یدگی در گیاهان به و ی ژه درختان بلوط فراهم می سازند. به طوریکه این عوامل در سالهای اخیر خشکیدگیهای مختلفیدرجنگلهایزاگرس به وجود آورده و در برخیموارد منجربه نابودیکاملدرختان شده است. تاکنون آمار متفاوتی از میزان این تخریب بیان گردیده که ضروری است این میزان بصورت دقیق مشخص شود . بدنبال ارسال اولین ماهواره لندست در سال 1972استفاده از علم سنجش از دور در مطالعات پوششگیاهی و جنگلآغازگردید و در راستایآنالگوریتمهای متنوعی در بحثپردازشتصویرابداعگردیدکههمراه با اطلاعات -مستخرجهازسیستمهایاطلاعاتجغرافیاییدرتولیداطلاعاتپوششگیاهیدر سطح مراتع و جنگلها بصورت فزایندهایی مورد استفاده قرارگرفته است. بررسی برخی از روش -هایآشکارسازی و روشهایطبقهه بندی انجام شد. همچنین عواملتخریب پوششگیاهیدر منطقه زاگرس و راهکارهای مقابله باآن در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است. برای تعیین روند تخریب ،نقشه پوشش گیاهی از تصاویر ماهواره ای سنجنده +ETM تهیه شد. دقت نقشه های پوشش گیاهیجنگل استخراج شده از تصاویر +ETMدر مطالعات مشابه مویداین مطلب است که این تصاویر،به علت دارا بودن باندهای طیفی مناسب و بزرگنمایی قابل قبول،منابع مستندی جهت تهیه این قبیل نقشه ها میباشند. در نهایت از مقایسه نتایج بدست آمده از ارزیابی نقشه های توپوگرافی رقومی سال 1373 و تصاویر ماهواره ای استخراج شده از سنجنده +ETM ، نقشه روند و کمیت تخریب جنگلهای زاگرس تهیه شد.

کلیدواژه ها

پوشش جنگلیزاگرس- تخریب - سیستم سنجش از دور RS - سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.