طراحی بهینه دیوار پاراپت سد مخزنی شهر بیجار
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین بتن و هشتمین دوره مسابقات ملی بتن
- کد COI اختصاصی: CONCRETE01_032
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 993
نویسندگان
کارشناس کنترل و پایداری سد سفیدرود، شرکت سهامی آب منطقه ای گیلان شرکت سهامی مدیریت منابع آب ایران کارشناس ارشد عمران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر.
چکیده
با توجه به زمان محدود مطالعات فاز 1 توسط مهندسان مشاور و لزوم ارایه نقشههای اجرایی در فاز 2 و درنهایت شروع کار اجرایی در فاز 3 ،نیاز به مطالعات عمیقتر و طراحیهای بهینه برای کاهش زمان پروژههای عمرانی و کاهش هزینههای آنها احساس میشود. این موضوع بخصوص وقتیکه تمامی عوامل پروژه در پی برآورده کردن الزامات برنامه زمانبندی کار میباشند، حادتر نیز شده بطوریکه باعث ایجاد بار مالی بیشتری برای پروژههای در دستساخت میشود.در حین اجرای پروژه، فرصت کافی برای مطالعه عمیق و همهجانبه برای تغییر گزینه و سایر موارد اجرایی، بسیار کم است مگر اینکه قادر باشیم توسط نرمافزارهای بهینهسازی، از فرصت کم بیشترین بهره را کسب نماییم. نمونه بارز اینتجربه در پروژه سد مخزنی شهر بیجار واقع در استان گیلان میباشد. بطوریکه در ساخت دیوار Parapet سد مخزنی شهر بیجار بهصورت یک طرح بهینه ازلحاظ زمانی و مالی با توجه به طول 437 متری آن، بکار آمد. بدین منظور برای طراحیدیوار Parapet از برنامه Wall Retaining Cantilever که توسط مولف طراحی شده، استفاده شد. این برنامه با نرمافزار مایکروسافت اکسل تهیه شده که با بهرهبرداری از ماکروی ویژوال بیسیک، دارای قابلیتهای گستردهای به لحاظ طراحی بهینه میباشد. خاطرنشان میسازد که در سازههای با طول و ابعاد بزرگتر، راهکار نرمافزارهای بهینهسازی، بیشترخودنمایی میکند زیرا که هزینههای اجرایی و زمان پروژه را بهشدت کاهش میدهند.کلیدواژه ها
سد، طراحی بهینه، بتن، دیوار پاراپت، دیوار طرهایمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.