بررسی مقاومت فشاری بتن حاوی ماسه های روان کویر شرق کرمان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی عمران،معماری و شهرسازی معاصر جهان
  • کد COI اختصاصی: WCCEAU01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 592
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال نجم الدینی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، گروه عمران، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران،

امیر حمزه کیخا

عضو هیات علمی،گروه عمران، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران،

چکیده

از جمله مواد و مصالحی که به وفور در ایران به خصوص در حوالی استان کرمان یافت می شود، ماسههای روان با مدول نرمی نسبتا پایین می باشد. با توجه به اینکه ماسه های روان کویر شرق کرمان تحت تاثیر باد و طوفانهای منطقه حرکت کرده و این ذرات روی معادن شن و ماسه، ماسه های شسته و دپوی سنگ شکنهای آن منطقه نشسته و با آن مصالحترکیب میشوند. لذا هدف از این تحقیق بررسی آزمایشگاهی تاثیر ماسه های روان کویر شرق کرمان به عنوان یک ماده جایگزین بر مقاومت فشاری بتن می باشد که در آزمایش های انجام شده تاثیر این ماده بر طرح اختلاط و مقاومتفشاری بتن در سنین مختلف بررسی گردیده است. از اینرو تعداد 240 نمونه مکعبی cm 15 * 15 * 15 برای بتن با 3 رده C20,C25,C30 به ازای نمونههای شاهد )فاقد ماسه روان کویری( و نمونههای حاوی ماسههای روان با درصدهای 15،10،5 و 20 ساخته شد و در آب بدون املاح در سنین 28،21،14،7 روزه عمل آوری گردید و توسط جک بتن شکندیجیتالی 200 تنی تحت آزمون فشار قرار گرفتند. بنابراین، مشاهده گردید که مقاومت فشاری در سن 28 روزه با افزودن ماسههای روان به تدریج افزایش یافته و برای بتن های با رده C20 دارای 10 % ماسه روان کویر شرق کرمانبه بیشترین مقدار خود رسیده، که نسبت به نمونه شاهد حدود 13 % افزایش داشته است. در حالیکه برای ردههای C25 و C30 دارای 5 % ماسه روان کویری به بیشترین مقدار خود رسیدهاند. که برای رده C25 نسبت به نمونه شاهدحدود 18 % و برای رده C30 نسبت به نمونه شاهد حدود 5 / 10 % افزایش داشته است. در صورتیکه با افزایش بیش از 20% ماسه روان کویری با افت مقاومت فشاری روبرو میشویم، همچنین با توجه به آزمایشهای مدول نرمی و اسلامپ، به ازای افزایش این ماسهها در ترکیبات، کارآیی بتن بالا میرود.

کلیدواژه ها

بتن، ماسه های روان کویری، مقاومت فشاری، رده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.