مدل سازی خوردگی در سازه های بتنی غیرمسلح بوسیله آنالیز FEM یک سد بتنی غیرمسلح

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی عمران،معماری و شهرسازی معاصر جهان
  • کد COI اختصاصی: WCCEAU01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 694
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین معز

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

احمد پوررضا

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه آزاد بندر انزلی

مرتضی اسفندیاری

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه آزاد بندر انزلی

پیام عبدی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه آزاد بندر انزلی

چکیده

یکی از پیچیده مسایل وفراموش شده مهم دربحث دوام و رفتار سازه های بتنی و وزنی بتنی ،خوردگی و یا افت کیفی بتن غیر مسلح در محیط های مساعد و مخرب است که بررسی تاثیر آن بر رفتار سازه ای به دلیل تغییراتی که در عملکرد سازه ایجاد می نماید، اهمیت دارد. درک کاملماهیت خوردگی، عوامل موثر و چگونگی فرآیند شروع خوردگی در یک سازه از جمله مواردی هستند که مطالعه آنها برای تعیین رفتار سازه پس از وقوع خوردگی اجتناب ناپذیر است. از طرفی در سال های اخیر استفاده از مدل های المان محدود FEM بر اساس تجزیه و تحلیل ریاضی ازفرآیند شیمیایی خوردگی در بتن به طور موفقیت آمیزی افزایش یافته است. بر همین اساس در این مقاله با در نظر گرفتن متغیر های مهم و اساسی در بحث خوردگی از جمله شرایط محیطی چقرمگی، مدول الاستیسیته، خواص هندسی، شرایط بارگذاری مدل خوردگی یک سد بتنیخالص به روش تحلیل المانی محدود از بتن غیرمسلح با استفاده نرم افزار ABAQUS شبیه سازی شد و در پایان روش ها و راهکارهای برای تعیین مدل رفتاری خواص مکانیکی فشاری، خمشی و کششی ارایه شد. روش تحلیل به صورت غیرخطی و بر اساس در نظرگرفتن بتنمسلح به صورت یک محیط پیوسته بود که با نتایج تجربی دیگر محقیق مقایسه شد. نتایج مقایسه نشان داد که روابط و مدل ارایه شده به طور موثری با گزارشات دیگر محققیق موازی، هم سویی داشت. دقت واعتبار مدل سازی با استفاده از ارزیابی داده های خوردگی طبیعی بر روی سازه های واقعی،با توجه به نتابج بدست آمده از آزمون های با قابلیت اطمینان سرعت بخشیدن روند خوردگی از برنامه های آزمایشگاهی محض ترجیح دارد

کلیدواژه ها

مدل المان محدود، بتن غیر مسلح، دوام ، خوردگی، مدل یک سد بتنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.