گردشگری و فرهنگ عامه : سریال های محرک گردشگری و تاثیرپذیری مخاطبان ایرانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی ، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA03_258
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 577
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام رضاقلی زاده

کارشناس ارشد مدیریت رسانه و پژوهشگر رسانه

خسرو رسولی

کارشناس ارشد پژوهش هنر

سعید فرامرزیانی

دکترای علوم ارتباطات

چکیده

در معرض نمایش قرار گرفتن یک شهر، کشور یا مکان در فیلم، سریال یا یک برنامه رسانه ای، نوعی تبلیغ محسوب می شود که ممکن است از سوی میلیون ها نفر از افراد مورد مشاهده قرار گیرد. تصورات مطلوب یا نامطلوب مردم در خصوص یک مکان یا کشور خاص را می توان از طریق اشکال فرهنگ عامه در رسانه ها مثل فیلم ها، سریال های تلویزیون و ترکیبات ادبی آن کشور شکل داد و این امر نقش مهمی را در فرایند تصمیم گیری در خصوص مقصد و نحوه گذراندن تعطیلات ایفا می کند تا جایی که بسیاری از مردم اولویت های گردشگری خود را بر این اساس تعیین می کنند. بازنمایی مکان در رسانه ها می تواند تصورات مخاطبان از آن مکان را به نو مثبت یا منفی شکل دهد؛ تصویر مثبت رسانه ای به شکل گیری تصور مثبت بین مخاطبان هدف منجر خواهد شدو برعکس. در این مقاله گفتمان های آکادمیک از رسانه هایی که مکان مقصد را از زاویه جهانی به نمایش می گذارند، ارایه می شود و هدف اصلی، بیان بازنمایی های رسانه ای و تصویرسازی مکان و همچنین آگاهی از دیدگاه مخاطبان سریال های ساخت ترکیه در شهرستان زنجان در زمینه تصویر سازی از این کشور و تمایل آنان برای سفر به ترکیه می باشد. روش پژوهش پیمایش بده و نمونه گیری به صورت غیر احتمالی از 186 نفر انجام شده است. یافته های تحقیق نشان می دهند که سریال پز هزینه و تاریخی حریم سلطان (21 درصد) جزو نخستین سریال هایی بوده استکه انگیزه سفر به ترکیه را در میان پاسخگویان برانگیخته است. پس از آن به ترتیب، سریال های فاطماگل (14درصد) با ژانر درام عاضقانه، روزی روزگاری (13 درصد) با ژانر درام عاشقانه، برگ ریزان (11درصد) با ژانر درام، عمر گل لاله (9 درصد) با ژانر رمانیتک درام، عضق ممنوع (8 درصد) با ژانر رمانیتک درام، گوزل (6 درصد ) ، کارادایی (3 درصد) و ازل (1درصد) در ردیف های بعدی قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

بازنمایی رسانه ای، تصویر سازی مکان، سریال های ساخت ترکیه، گردشگران ایرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.