مروری بر مفهوم ظرفیت برد به عنوان ابزاری برای تحقق گردشگری پایدار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی ، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA03_257
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2782
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا عزیزپور

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران، تهران، ایران،

لعبت زبردست

استادیار دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران، تهران، ایران،

چکیده

مفهوم ظرفیت برد یک ابزار مهم در جهت تحقق گردشگری پایدار در چهارچوب توسعه ی پایدار می باشد . عدم توجه به مقوله ی ظرفیت برد در صنعت گردشگری موجب بروز تخریب های غیر قابل جبران بر محیط زیست و مناطق گردشگری طبیعی و همچنین عدم رضایتمندی بازدید نندگان و مرد بومی منطقه گردشگری می شود . از این نظر توجه و روی آوردن به این مقوله ای مهم به عنوان ابزاری در جهت تحقق گردشگری پایدار بسیار مهم و ضروری می باشد. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی این مقوله ی مهم صورت گرفت است.در این مطالعه ابتدا به تعریف و بررسی مفهوم ظرفیت برد و نقش آن در جهت دستیابی به توسعه ی پایدار پرداخته ایم، سپس با تشریح و بررسی انواع ظرفیت برد، شاخص های ظرفیت برد و روش های اندازه گیری کمی به ارایه ی مدلی مفهومی برای ظرفیت برد گردشگری پرداخته شده است، و در ادامه به بررسی و مقایسه ی مطالعات پیشین حوزه ی ظرفیت برد گردشگری در ایران پرداخته ایم ، نتایج این مطالعه ی مروری نشان می دهد که در اکثر مطالعات صورت گرفته در حوزه ی ظرفیت برد گردشگری به خصوص مطالعات صورت گرفته در ایران،بیشتر به مطالعه و اندازه گیری ظرفیت برد فیزیکی و محیطی پرداخته شده است و کمتر به مقوله ی ظرفیت برد اجتماعی ، روانی و رضایتمندی بازدید کنندگان و مردم بومی و همچنین ظرفیت برد امکانات زیرساختی و مدیریتی مناطق گردشگری پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

ظرفیت برد، گردشگری پایدار، برنامه ریزی محیط زیستی گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.