مدلسازی انتشار مونواکسید کربن خروجی از بویلرهای واحد شیرین سازی گاز آماک در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با استفاده از مدل Screen 3

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی ، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA03_234
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 568
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی نقش جواهری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، دانشگاه شهید چمران اهواز،

غلامرضا گودرزی

عضو هیات علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز،

چکیده

زمینه و هدف: خروج آلاینده های مختلف از دودکش واحد های مختلف صنعتی و به ویژه صنعت نفت، همواره یکی از مهمترین منابع آلودگی هوا و محیط زیست بوده و برای انسان نیز خطرناک است. بویلرها با توجه به حجم بالای فعالیت در واحدهای صنعتی همواره یکی از تولید کنندگان بزرگ این گونه آلاینده ها هستند. آلاینده مورد نظر در این مطالعه مونواکسید کربن حاصل از احتراق است و هدف، دست یافتن به نقطه ای است که درفاصله ای خاص از دودکش بویلرها بیشترین میزان غلظت آلاینده را دارا باشد. روش بررسی: در این تحقیق با بررسی یکی از پنج بویلر واحد شیرین سازی گاز آماک در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، درجه حرارت، سرعت وزش باد و ... با ابزارهای اندازه گیری جدید و دقیق، آلاینده مونوکسید کربن را در مدل کامپیوتری Screen 3 مدلسازی نمودیم. یافته ها: بیشترین میزان کربن مونوکسید ، در فاصله 243 تا 245 متری از بویلر و به میزان 135.49μg/m3 تا 5932.26 و در کلاس پایداری ( C ) برای ماه های مختلف سال است. در این حالت سرعت گاز خروجی از بویلر توسط خود مدل و با توجه به سایر داده ها محاسبه می گردد، ضمن اینکه دمای گاز خروجی از دهانه مشعل بازه ای بین 1653 تا 1841 درجه سانتیگراد است. نتیجه گیری: طبق نتایج حاصل از این بررسی، دودکش های بویلر این واحد از نظر تولید آلاینده مونوکسید کربن برای زندگی انسان و محیط زیست خطرناک بوده و نیاز به بازنگری و بهینه سازی در احتراق دارند.

کلیدواژه ها

آلاینده ها، مونو اکسید کربن، شبیه سازی پخش آلاینده ها، اسکرین 3، بویلرها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.