آسیب شناسی فرایند تدوین گزارش های بیلان منابع آب محدوده های مطالعاتی حوزه های آبریز درجه 2

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی ، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA03_213
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 808
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا سعیدی

کارشناس گروه تلفیق و بیلان دفتر مطالعات پایه شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی

احمد قندهاری

مدیر دفتر مطالعات پایه شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی،

چکیده

استفاده بهینه از منابع محدود آب در کشوری مانند ایران با شرایط آب و هوایی خشک و نیمه خشک از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با توجه به محدود بودن توان منابع آب در کشورمان و به منظور حفاظت، حراست و بهره برداری بهینه و پایدار از آن برای تامین نیازهای آبی جامعه فعلی و آیندگان جز با تهیه بیلان منابع آب و ارزیابی صحیح و به موقع پتانسیل آبی میسر نیست. یکی از فعالیت های مهم و اساسی وزارت نیرو در ایران، تهیه اطلس و بیلان منابع آب می باشد که بصورت ادواری تهیه و منتشر می گردد. این گزارش ها یکی از شاخص ترین پروژه های مطالعاتی و اسناد بالادستی مدیریت منابع آب کشور هستند و با هدف فراهم آوردن تسهیلات لازم جهت دستیابی مدیران، تصمیم گیران و تصمیم سازان، طراحان و مجریان پروژه های صنعت آب کشور به آمار و اطلاعات و تحلیل های بنیادین مورد نیاز منابع آب تدوین می گردند. با وجود اهمیت مطالعات بیلان در مدیریت منابع آب، دستورالعمل نحوه تهیه بیلان منابع آب دارای نواقصی است که منجر به بروز مشکلاتی در فرایند تهیه بیلان و نیز نتایج آن می گردد. در این مقاله ضمن بررسی این نواقص سعی شده است راهکارهای عملی جهت رفع ایرادات برشمرده شده ارایه گردد.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، اطلس منابع آب، دستورالعمل مطالعات بیلان، دوره بیلان، مقیاس بیلان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.