راه های تحصیل کمال از نظر مولانا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش متن پژوهی ادبی (نگاهی تازه به آثار مولانا)
  • کد COI اختصاصی: MATNPAGOOHI03_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا گل محمدی

کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سمنان

عبدالله حسن زاده میرعلی

دانشیار گروه زبان و ادبیات دانشگاه سمنان

چکیده

یکی از اساسی ترین موضوعات در انسان شناسی کمال طلبی است. به همین دلیل مکاتبو ادیان گوناگون سعی در ارایه مبانی برای حصول به این امر مهم هستند. از نظر اسلام،کمال انسان در رشد عقلانى، عاطفى، اجتماعى و اخلاقى است و زمینه های دستیابی بهآن را در آیات قرآن و روایات بیان داشته است. انسان و انسان شناسی نیز از موضوعاتمحوری آثار جلال الدین محمد مولوی است. این عارف بزرگ در کتاب مثنوی معنوی بهفضایل اخلاقی و تحصیل کمال اشاره دارد و از آیات و روایات اسلامی در این امر کمکگرفته است. در این مقاله ابتدا معنای اصطلاحی کمال ذکر شده است سپس راه هایحصول به کمال از نظر اسلام و کلام مولانا بر اساس آیات و روایات اسلامی و کتابمثنوی معنوی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در نتیجه ابتدا دیدگاه اسلام درمورد راه های حصول به کمال بررسی می گردد سپس کمال گرایی از نظر مولوی مطرح می شود.

کلیدواژه ها

کمال، مولانا، مثنوی، کمال گرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.