بررسی رفتار لرزه ای دیوار حایل مسلح با روش اجزا محدود و تفاضل محدود

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس ملی یافته های نوین پژوهشی و آموزشی عمران، معماری شهرسازی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: IRCIVIL01_190
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 427
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول حسام پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی عمران، گرایش خاک و پی، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج

آرش توتونچی

استادیار، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

چکیده

دیوارهای خاک مسلح در مقایسه با دیوارهای حایل بتنی، رفتار بسیار شکل پذیرتری در برابر زلزله از خود نشان داده‎اند و عملکرد لرزه ای مطلوبی دارند. بنابراین بدین دلیل توجه زیادی را به خود معطوف داشته‎اند. در زلزله‎های بزرگ در سراسر دنیا، این دیوارها در موارد اندکی دچار تغییر شکل زیاد شده‎اند. بنابراین طراحی آنها از نظر سطح عملکرد ضرورت دارد. درنتیجه در تحقیق حاضر سعی شده است با توجه به مزایایی که این سیستم دارد ، مطالعاتی انجام گیردکه بتوان تغییر شکل این سیستم را نیز تا حد مطلوب کنترل کرد. دیوارهای حایل خاک مسلح باژیوسنتتیک رفتار بسیار خوبی در زلزله های قوی اخیر به نمایش گذاشته است. به خاطر این سودمندی و مقرون به صرفه بودن دیوار GRS ،آنها در مناطق زلزله خیز فعال، بسیار عمومیت یافته اند، و ارتفاع دیوارها نیز افزایش یافته است. به طور کلی دیوارهای بلند GRS در تنظیمات مسلح چند لایه ساخته می‎شوند. برای مطالعه دقیق‎تر دیوارهای مسلح خاکی در کنار مطالعات تحلیلی و عددی، آزمایش‎های مدل فیزیکی درابعاد واقعی و همچنین کوچک شده در نقاط مختلف ژاپن، اروپا و آمریکا انجام شده است. آزمایش‎های مدل فیزیکی برای اولین بار به صورت استاتیکی روی دیوارهای خاک مسلح در سال 1960 توسط هانری ویدال در فرانسه به صورت آزمایش‎های مدل فیزیکی سه بعدی صورت گرفت و در راستای ایده وی مطالعات گسترده ای توسط سایرین انجام شده است. هدف از این تحقیق، بررسی رفتار لرزه ‎ای دیوار حایل مسلح با روش اجزا محدود و تفاضل محدود است. نتایج نشان دادند که تشدید فرکانس دیوار خاکی مسلح چند لایه، با افزایش لایه‎های میانی تا حد معینی افزایش یافته، افزایش میرایی ناحیه مسلح شده، تاثیر زیادی در کاهش جابجایی دیوار داشته و شتاب ثابت برای زلزله‎های گوناگون، دارای مساحت‎های لوپ هیستریس مختلف بوده و مقدار مساحت‎ها به هم نزدیک بود.

کلیدواژه ها

دیوار حایل مسلح، GRS، عملکرد لرزه‎ای، اجزاء محدود، تفاضل محدود، لوپ هیستریس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.