معرفی مدلHEP و کاربرد آن در مدیریت حیات وحش

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس ملی یافته های نوین پژوهشی و آموزشی عمران، معماری شهرسازی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: IRCIVIL01_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 711
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم مروتی

استادیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه اردکان

صدیقه کیانژاد

کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه اردکان

زهرا احسان

کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه اردکان

چکیده

زمینه و هدف: با توجه به اینکه بزرگ ترین عامل تهدید حیات وحش در حال حاضر نابودی زیستگاه ها می باشد و بر اساس برآورد IUCNتا سال 1980، 30 درصد انقراض ها به تنهایی به دلیل تخریب و انهدام زیستگاه های حیات وحش صورت می گیرد، زیستگاه به عنوان یکی از مهم ترین فاکتورها در جهت حفاظت از گونه ها به خصوص گونه های در معرض انقراض مطرح است. ازاین رو، نیاز به روش هایی است که به کمک آن ها بتوان زیستگاه ها را ارزیابی کرده و در گذر زمان افت کیفیت در این زیستگاه ها را به دست آورد. هدف از این مطالعه معرفی مدل HEP (Habitat Evaluation Procedures) و کاربرد آن در مدیریت حیات وحش می باشد. روش پژوهش: ازآنجاکه بررسی ها و مطالعاتی که بر روی زیستگاه ها صورت می پذیرد اکثرا کیفی هستند، برای شناخت اثرات فعالیت های انسانی و بررسی تغییرات یک زیستگاه لازم است که بتوان ارزیابی را به صورت عددی (کمی) نیز انجام داد. در این پژوهش از روش HEP برای عملی نمودن شاخص های مرتبط با مطلوبیت زیستگاه استفاده می شود. یافته ها: می توان به نتایج زیردست یافت. نتایجی همچون برآورد ارزش های کمی و کیفی زیستگاه، شناسایی عوامل محدودکننده جمعیت، برآورد اثر انواع فعالیت های مدیریتی بر روی زیستگاه، کمک در شناسایی و تعیین استراتژی های مدیریتی به صرفه، تعیین مناطقی برای جبران خسارت وارده به زیستگاه.

کلیدواژه ها

مدیریت حیات وحش، مطلوبیت زیستگاه، HEP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.