بهسازی عملکرد لرزه ای میراگر فلزی تسلیم شونده و ویسکو الاستیک در سازه های بتن مسلح

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی مصالح ساختمانی و فناوری های نوین در عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: MTMAYBOD04_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 604
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا فقانی اسکندرکلایی

دانشجو ، گروه عمران ،دانشگاه آزاد واحد آیت الله آملی ، آمل، ایران

مجتبی اسماعیل نیاامیری

استادیار، گروه عمران، دانشگاه آزاد واحد آیت الله آملی ، آمل، ایران

حسین قاسم نژادمقری

استادیار، گروه عمران، دانشگاه آزاد واحد آیت الله آملی ، آمل، ایران

چکیده

اعضای سازه در برابر انرژی زلزله که مقدار قابل توجهی است، وارد محدوده غیر ارتجاعی می شوند تا با تغییرشکل های خود بتوانند این انرژی را جذب کنند. با وارد شدن اعضای سازه ها به محدوده غیر ارتجاعی، تغییرشکل های ماندگاری در سازه به وجود می آید که برای ادامه بهره برداری از سازه، باید آن اعضایی کهبیش از حد تغییر شکل داده اند یا دیگر قابلیت بهره برداری را ندارند را با اعضای جدید جایگزین و یا آن ها را تقویت نمود که اجرای این کار دشوار و هزینه آن نیز بالا می باشد. لذا با قرار دادن میراگرها در سازه، این میراگرها با جذب انرژی زلزله از وارد شدن دیگر اجزای سازه به محدوده غیر ارتجاعی جلوگیری به عمل میآورند و درنتیجه بعد از زلزله اجزای مختلف سازه همچنان قابلیت بهره برداری خود را حفظ کرده-اند و فقط می توان با بازدید میراگرها در صورت لزوم آن ها را تعویض و یا تعمیر نمود از میان سیستم های منفعل اتلافانرژی، میراگرهای فلزی به دلیل عدم نیاز به تکنولوژی پیچیده جهت ساخت، عملی تر بودن کاربرد آنها در سازه، رفتار پایدار در برابر زلزله و دخیل نبودن عوامل محیطی در رفتار مکانیکی آنها از اهمیت خاصی برخوردارند . در این پژوهش سعی شده است تا به کمک نرم افزار،OpenSeesرفتار لرزه ای میراگرهای فلزی تسلیم شونده و ویسکوالاستیک تحت تحلیل دینامیکی غیرخطی در سه قاب 5و 10 و 15 طبقه در دو دهانه سه و پنج ، تحت هفت شتابنگاشت زلزله مورد بررسی قرار گرفته و نتایج برای بیشینه تغییرمکان طبقات و دریفت طبقات ارایه خواهد شد.

کلیدواژه ها

تحلیل دینامیکی غیرخطی - میراگر ویسکو الاستیک - میراگر فلزی تسلیم شونده - دریفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.