مقایسه روش های ساخت به شیوه LSF و ICF و سیستم سازه بتنی ازنظر زمان و هزینه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی مصالح ساختمانی و فناوری های نوین در عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: MTMAYBOD04_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3670
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی حیدری هایی

کارشناس ارشد مهندسی وساختمان شرکت خطو ط لوله ومخابرات نفت شمالشرق

عباس عجم

عضو هیات علمی دانشکده عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

چکیده

جستجوی خلاقانه جهت پیدا کردن روش های کاهش هزینه های ساخت و زمان اجرا در تکنولوژی ومصالح ساختمانی، منجر به ابداع فناوری های نوین ساختمانی شده است. هدف از انجام این پژوهش بررسی روش های ساخت به شیوه LSF و ICF و تاثیر آن بر روی زمان و هزینه می باشد. در این پژوهش، در ابتدامختصری در مورد صنعت ساختمان و روش های صنعتی سازی و فناوری های نوین ساختمان صحبت شده و بعد از آن دو فناوری نوین ساختمانی LSF و ICF معرفی شده و به بیان اجزا، مزایا و محدودیت ها و برخی ویژگی های منحصر به فرد این سیستم ها پرداخته شده است. سپس این فناوری های نوین ازدیدگاه پارامترهای مهم بهینه سازی یعنی زمان و هزینه مورد بررسی قرار گرفته است. پروژه مورد بررسی یک ساختمان 3 طبقه است که زمان بندی اجرای پروژه و هزینه های ساخت آن به سه شیوه سنتی)بتنی(، LSF و ICF مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. برای برآورد زمانبندی اجرای پروژه از نرم افزارMSProject استفاده شده است و برای تعیین هزینه های ساخت از متره و برآورد پروژه بهره برده شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که زمان اجرای کار در سازه ICF و LSF نسبت به سازه بتنآرمه سنتی به ترتیب 33 و 57 درصد کاهش می یابد و همچنین در مقایسه هزینه اجرای کار مشخص گردید که هزینه ساخت در سازه ICF و LSF نسبت به سازه بتنی سنتی به ترتیب 9.4 و 4.3 درصد کاهش می یابد. به همین دلایل می توان گفت استفاده از فن آوری های نوین می تواند گزینه های مناسبی در صنعت ساخت و ساز به شمار آید.

کلیدواژه ها

فناوری های نوین ساخت، شیوه های ساخت به روش LSF و ICF ، زمان، هزینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.