تاثیرعصاره آبی گلآذین علف هرز خردل وحشی (Sinapis arvensis) بر جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه های گندم و تعدادی از علف های هرز مزراع گندم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی کشاورزی،محیط زیست و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: AEFSJ02_350
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ارسلان دلیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

پریسا شیخ زاده مصدق

استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

حمیدرضا محمددوست

دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

ناصر زارع

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه مراغه

چکیده

به منظور بررسی تاثیر عصاره گل آذین علف هرز خردل وحشی بر جوانه زنی و رشد گیاهچه های گندم و علف های هرزمزارع گندم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارهای مورد مطالعه شاملچهار گونه گیاهی (گندم، جو، یولاف وحشی و چاودار) و چهار سطح غلظت عصاره گل آذین خردل وحشی (صفر (شاهد)،5%، 15%، 30%) می باشد. نتایج این پژوهش نشان داد که درصد و سرعت جوانه زنی و طول و وزن خشک گیاهچه ها بهطور معنی داری در بین گونه های گیاهی مورد مطالعه، متفاوت بوده و تحت تاثیر عصاره خردل وحشی قرار گرفتند.به طوریکه درصد جوانه زنی بذور با اعمال تیمار 30 % عصاره کاهش 77 درصدی را نسبت به تیمار شاهد نشان داد. درتیمار شاهد، 5% و 30 % عصاره، سرعت جوانه زنی بذور گندم به طور معنی داری بیشتر از بذور چاودار، جو و یولاف وحشیبود. در غلظت 30 % عصاره، بیشترین و کمترین وزن خشک گیاهچه به ترتیب مربوط به چاودار و یولاف بود. با افزایشغلظت عصاره گل آذین خردل وحشی، طول گیاهچه ها به طور معنی داری کاهش یافت. بیشترین و کمترین طول گیاهچه هابه ترتیب مربوط به تیمار شاهد و غلظت 30 % عصاره بود.

کلیدواژه ها

جوانه زنی، خردل وحشی، رشد گیاهچه ها، علف های هرز، گندم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.