دفاتر انتقال فناوری، حلقه مفقوده اتصال به صنعت دستاوردهای پژوهشی دانشگاه های ایران

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره سراسری همکاریهای دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی
  • کد COI اختصاصی: CCGUIND12_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2581
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی گودرزی

چکیده

امروزه، از یک سو، توسعه و رشد اقتصادی بدون توجه به فعالیتهای تحقیقاتی و بکارگیری از دستاوردهای پژوهشی در تار و پود اقتصاد و صنعت ملی تقریبا غیر ممکن است و از سوی دیگر، اقتدار سیاسی دولتها و حکومتها در ارتباطی تنگاتنگ با توان علمی و اقتصادی آنها قرار دارد. از این رو، در هر کشوری، راز توسعه ی ملی در ارتباط هر چه نزدیکتر و مستحکمتر سه نهاد تاثیرگذار"دانشگاه، صنعت و دولت" نهفته است. بررسی روند سرمایه گذاری های صورت گرفته در حوزه آموزش منابع انسانی و توسعه تحقیقات در کشورهای مختلف جهان حاکی از آن است که دولتها در کشورهای در حال توسعه، نقش بسزایی در سیاستگذاری و تامین منابع لازم برای توسعه مهارتهای نیروی انسانی و به ثمر رساندن پروژه های تحقیقاتی بر عهده دارند. اما علی رغم موفقیت کم و بیش آنها در توسعه منابع انسانی، دستاوردهای پژوهشی اساتید و دانشجویان تربیت یافته در دانشگاهها کمتر تبدیل به محصولات و خدمات مورد نیاز بازارهای داخلی و خارجی می گردد و به این ترتیب رابطه بین صنعت و دانشگاه چندان تقویت نمی گردد. به همین سبب سیاستگذاران حوزه علوم و فناوری به باز تعریف دانشگاه، به عنوان نهادی که علاوه بر آموزش نیروی انسانی می تواند نقش موثری در توسعه فناوری و بالندگی صنعتی و اقتصادی در این گونه کشورها داشته باشد، پرداخته اند. از این رو این مقاله تلاش می شود تا ضمن معرفی دفاتر انتقال فناوری به عنوان نهادی نوین در دانشگاههای پیشرو جهان و حلقه واسط در فرآیند تجاری سازی دستاوردهای تحقیقاتی دانشگاهی و برقراری ارتباط با صنعت، بر ضرورت اتخاذ اقدام مناسب در کشورمان در جهت ایجاد هوشمندانه این دفاتر در دانشگاههای کشور و ملاحظات اجرایی لازم که سیاستگذاران باید پیش از اقدام به عمل ، آنها را در سیاستهای خود ملحوظ دارند، مورد تاکید قرار گیرد.

کلیدواژه ها

دفتر انتقال فناوری ، دارایی فکری ، انتقال فناوری، فرآیند انتقال فناوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.