معرفی شبپره درخت شمشاد در جنگل های شمال ایران
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی کشاورزی،محیط زیست و امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: AEFSJ02_184
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1375
نویسندگان
استادیار دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد
چکیده
این پژوهش با هدف معرفی و بررسی آفت شبپره Cydalima perspectalis انجام شده است که اخیرا در جنگل های شمالباعث تخریب و آسیب زیادی به درخت با ارزش و در حال انقراض شمشاد (Buxux hyrcana Pojark) وارد کرده است. شناساییو معرفی هر مشکلی اولین گام در راه مقابله و حل آن مشکل می باشد. بنابراین با معرفی و شناسایی این آفت مهم می توان گامیدر زمینه تحقیق و بررسی برای مقابله و کنترل آن برداشت. شبپره Cydalima perspectalis که جدیترین تهدید برای گونهشمشاد محسوب می شود در اروپا اولین بار در سال 2007 گزارش شد و سپس در دیگر کشورهای اروپایی وجود این آفت گزارشگردید. این شبپره به سرما حساس می باشد و در ارتفاعات بالا و سرمای زیاد نمی تواند گسترش پیدا کند. در اروپا میزبان اینآفت گونه های مختلف شمشاد است ولی در ژاپن میزبان های دیگری از جمله گونه Ilex purpurea و Euonymus japonicus نیز دارد. به عبارت دیگر گونه خاص (Ilex hyrcana) در جنگل های شمال ایران ممکن است مورد حمله این آفت قرار بگیرد.گونه بالغ این شبپره سفید رنگ بوده و بالها اندکی رنگین کمانی است و یک باند قهوه ای تیره بر روی حاشیه خارجی آنهادارد و بر روی بال جلو نقطه سفید رنگ مشخصی نیز وجود دارد. این گونه بر روی برگ های شمشاد تخم گذاری می کند ولاروهای این شبپره پس از انتشار در یک منطقه با تغذیه از برگ گونه شمشاد باعث از بین رفتن برگ های آن شده و این درنهایت می تواند سبب مرگ گیاه شود. همچنین لاروهای این شبپره بیشترین آسیب را به پوست گونه شمشاد می زنند و با تغذیهاز آن باعث خشک شدن و مرگ این گونه گیاهی با ارزش می شوند. با توجه به قدرت تخریبی که این آفت دارد یک تهدید جدیبرای جنگل های شمشاد محسوب می شود.کلیدواژه ها
آفات جنگلی، جنگل های هیرکانی، درخت شمشاد، Cydalima perspectalis, Buxux hyrcanaمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.