بررسی اثربخشی کاردانی تکثیر و پرورش آبزیان با گرایش آب شیرین

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: همایش ملی توسعه کارآفرینی در آموزش های علمی - کاربردی کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: ITVHE01_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1751
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد تکریمی

اعضای هیات علمی مرکز آموزش عالی علوم و صنایع شیلاتی میرزاکوچک خان

چکیده

نظام آموزش های علمی کاربردی با توجه به رسالت و هدف های ویژه ای که در تربیت نیروی انسانی کارامد در سطوح تخصصی و حرفه ای مورد نیاز بخش های مختلف اقتصادی کشور دارد، در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. با ارزیابی دقیق از فعالیت های آموزشی می توان اولاً اطمینان حاصل کرد که تا چه اندازه در جهت تحقق اهداف مورد نظر موفق بوده اند و ثانیاً با شناخت نارسای یها و نقاط قوت و ضعف آن می توان راهکارهای مناسب برای تقویت هرچه بیشتر این نظام اتخاذ کرد. پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان اثربخشی دوره کاردانی تکثیر و پرورش آبزیان بر عملکرد دانش آموختگان مرکز آموزش علمی - کاربردی علوم و صنایع شیلاتی میرزا کوچ کخان رشت انجام شد. جامعه آماری مورد بررسی، کلیه ی دانش آموختگان سالهای 1379-1377 مقطع کاردانی رشته تکثیر و پرورش آبزیان مرکز فوق به تعداد نود نفر بود. با توجه به محدود بودن فارغ التحصیلان مؤسسه مذکور نمونه آماری همان جامعه آماری انتخاب شد؛ لذا نمونه گیری انجام نشد. روش تحقیق از نوع پیمایشی می باشد. برای گردآوری اطلاعات مورد نیاز از پرسشنامه ی منظم و بسته محقق ساخته با استفاده از مقیاس چهار درجه لیکرت استفاده شد. پرسشنامه در میان فارغ التحصیلات توزیع و نظرهای آنها در خصوص متغیرهای تحقیق جمع آوری گردید. برای سنجش روایی پرسشنامه از نظرهای استادان و کارشناسان و برنامه ریزان درسی استفاده گردید و روایی آن مورد ارزیابی استادان راهنما و مشاور قرار گرفت. هم چنین برای سنجش پایایی، پرسشنامه در جامعه آماری بر روی یک گروه چهل نفری اجرا و پایایی آن با محاسبه ی آلفای کرانباخ سنجیده شد (%93=) به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده های پژوهش با استفاده از رایانه و برنامه نرم افزار در سطح آمار توصیفی نمودار فراوانی و درصد فراوانی به صورت جدول و نمودار ارایه گردید. در سطح آمار استنباطی از رگرسیون خطی روش انتخاب متغیرهای گام به گام و برای بررسی اختلاف های میانگین نظرهای فارغ التحصیلان سال های 79-1377 در مورد هر یک از سؤال های پژوهش از آزمون کروسکال والیس استفاده شد. در این پژوهش جنسیت، سابقه خدمت ، تاریخ فارغ التحصیلی و نوع سهمیه پذیرش مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین میزان عملکرد فارغ التحصیلان و میزان اثربخشی دوره آموزشی در کلیه پرسش ها رابطه معنی دار آماری وجود دارد و تنها در پرسش چهار یعنی سنجش فاکتورهای فیزیکی شیمیایی و بیولوژیکی رابطه معنی دار آماری بدست نیامده است.

کلیدواژه ها

موزش علمی -کاربردی، فارغ التحصیلان شیلات، اثربخشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.