بررسی برخی خواص فیزیکی و مکانیکی کدوی تابستانی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی در هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: ICAENR01_081
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 807
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک بیوسیستم دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
استادیار موسسه تحقیقات پنبه کشور
دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
بررسی خواص فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی بویژه میوه ها و بعضی از صیفی جات در بخش کشاورزی و صنعت بسیار حایز اهمیت هستند (نیروی مورد نیاز دستگاه های استخراج بذر برای خردکردن پوسته، بسته بندی، فرایندهای ا نتقال، جداسازی مواد غذایی، قیمت گذاری، فروش و همچنین نگهداری محصولات). لذا به منظور طراحی و ساخت یک دستگاه استخراج تخم کدو خواص فیزیکی و مکانیکی کدو تابستانی مورد آزمایش قرار گرفت. در این تحقیق صفاتی مانند وزن، حجم، ابعاد و نیروی شکست کدو مطالعه شد. این تحقیق بر روی یک رقم کدوی تخمی منطقه گلستان انجام شد. با توجه به پارامترهای مورد آزمایش، میانگین وزن کدو در فصل برداشت 1/75 کیلوگرم، میانگین حجم 0/002335 متر مکعب، میانگین وزن مخصوص 749/94 کیلوگرم بر متر مکعب، میانگین ضخامت پوست 21 میلیمتر، میانگین هندسی و حسابی قطر و ضریب کرویت به ترتیب 13/148، 16/96 و 0/70، میانگین نیروی شکست در سه جهت طول W، بیشترین قطر L و کمترین قطر T مورد بررسی قرار گرفت که بر این اساس بیشترین نیروی شکست در جهت طول (W) به مقدار 1317/98 نیوتن بدست آمد. نسبت تخم کدو به میوه به طور متوسط 5/65 درصد بدست آمد. آزمایش ها در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. داده ها توسط نرم افزار jmp بر سطح 0/05 تجزیه و تحلیل شد.کلیدواژه ها
خواص فیزیکی کدو، کدو تابستانی، کدو، خواص فیزیکیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.