پیدایش و پایش نشت در شبکه های توزیع و خطوط انتقال با بهره گیری از نوسانات فشار بهکمک الگوریتم ژنتیک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی مکانیک و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECHAERO02_386
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 790
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدهادی قاضیان عقدا

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران

مصطفی ورمزیار

استادیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران

کاظم اسماعیل پور

استادیار دانشکده مهندسی مکانیک، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران

چکیده

پدیده نشت در شبکه های توزیع و خطوط انتقال باعث هدر رفت منابع شده که عدم شناسایی و رفع آن در درازمدت می تواند منجر به بروز خسارت های اقتصادی و عمدتازیست محیطی جبران ناپذیری گردد. طراحی سیستم های کم هزینه جهت پیدایش محل دقیق نشتی، با توجه به بالا رفتن عمر خطوط انتقال در ایران، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. سالیانه هزینه های بسیاری جهت تجدید کامل خطوط لوله درنظر گرفته می شود این در حالی است که با استفاده از تکنیک های دقیق نشت یابی می توان صرفا به تعمیر محل دقیق نشت پرداخت و هزینه های نگهداری خطوط لوله را به شدت کاهش داد. به طور کلی نشت در اثر عوامل مختلفی همچون کیفیت پایین مواد مصرفی جهت ساخت لوله ها، رسوبات داخل خط لوله و سایر اجزای شبکه انتقال، خطاهای طراحی، نگهداری نامناسب و عوامل تصادفی اتفاق می افتد. در این مقاله به شناسایی نشت با بهره گیری از نوسانات فشاری در یکی از شیرهای خطوط لوله پرداخته شده است. نوسانات فشاری بر اساس سرعت قطع جریان شبکه، بسته به سایز و محل نشتی، می تواند رفتارهای متفاوتی داشته باشد. با استفاده از معادلات حاکم بر جریان سیال و تعریف یک تایع هدف مناسب، می توان به یافتن نقطه نشت با کمک الگوریتم های فراابتکاری پرداخت. در مطالعه حاضر از تکنیک الگوریتم ژنتیک استفاده شده است. این تکنیک در مسایل گسسته دارای مزایای منحصر به فردی در قیاس با سایر مدل های فراابتکاری می باشد. نتایج شبیه سازی در قیاس با نتایج آزمایشگاهی نشان می دهد که مدل معرفی شده با دقت خوبی می تواند محل دقیق نشت را در یک مسیر تک لوله پیش بینی نماید

کلیدواژه ها

نشت یابی، نوسانات فشار، جریان ناپایا، الگوریتم فرا ابتکاری، خطوط انتقال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.