طراحی و ساخت ابزار رباتیک سه درجه آزادی برای کمک به معاینات لمسی پالپیشن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی مکانیک و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECHAERO02_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 680
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود معین زاده

کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران، تهران، ایران

فرشید نجفی

استادیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

در معاینات پالپیشن، یکی از موارد اصلی در کنار دقت بالای دستگاه، قابلیت دسترسی آن به تمامی نقاط شکم بیمار می باشد، در این پژوهش روند طراحی و ساخت ابزار رباتیک سه درجه آزادی کارتزین حامل دستگاه پالپیشن برای کمک به این معاینات ارایه شده است. در هنگام معاینات، مختصات هندسی هر نقطه از شکم برای مطالعات هپتیکی در آینده قابل دسترسی است. این ابزار به گونه ای طراحی شده است که بیمار در زیر آن قرار می گیرد و از این طریق پزشک و ابزار پالپیشن به بدن بیمار مسلط خواهند شد. در طراحی مکانیکی ابزار، برای ساخت درجه آزادی کارتزین XY از مکانیزم حرکتی CoreXY استفاده شده است. این مکانیزم با استفاده از دو موتور پله ای به همراه یک تسمه دو درجه آزادی کارتزین با دقت بالا رو تولید میکند. برای ایجاد این مکانیزم از اتصالات دیگری مانند قرقره، شفت و بلبرینگ های خطی نیز استفاده شده است. همچنین درجه آزادی سوم کارتزین Z که برای انتقال صفحه CoreXY به سمت بالا یا پایین می باشد، با استفاده از دو موتور پله ای و سه لیداسکرو ساخته شده است. در بخش الکترونیکی ابزار، از برد آردوینو مگا 2560، شیلد V1.4Ramps چهار عدد استپر موتور و سه عدد درایور 8825DRV استفاده شده است. با ارتباط مجموعه الکترونیکی با کامپیوتر، کنترل و ارسال فرمان حرکتی به ابزار توسط اپراتور و در محیط سریال مانیتور آردوینو قابل دسترسی است. در نهایت با استفاده از ابزار رباتیک سه درجه آزادی ساخته شده انجام معاینات پالپیشن با دقت و سهولت بیشتری قابل اجرا خواهد بود

کلیدواژه ها

معاینات لمسی پالپیشن، ابزار رباتیک سه درجه آزادی، درجه آزادی کارتزین، مکانیزم صفحه ای CoreXY

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.