کاربرد مدل غیرفوریه ای در شبیه سازی عددی انتقال حرارت جابجایی اجباری آرام

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی مکانیک و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECHAERO02_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 680
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چمران، اهواز

عزیز عظیمی

استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چمران، اهواز

امین رضا نقره آبادی

دانشیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چمران، اهواز

چکیده

وجود انتقال حرارت غیرفوریه ای طی مشاهدات و آزمایش های گوناگون در مواد و محیط های متفاوت به اثبات رسیده است. از جمله شرایطی که معادله انتقال حرارت فوریه ای دقت کافی ندارد و منجر به استفاده از مدل انتقال حرارت غیرفوریه ای می شود میتوان به حضور منابع حرارتی با شدت بالا و بسیار گذرا، انتقال حرارت در شرایط دمایی بسیار پایین، انتقال حرارت روی لایه های نازک فلزی، مواد با ساختار غیرهمگن و متخلخل و انتقال حرارت در زمان های کوتاه و یا ابعاد بسیار بزرگ اشاره کرد. در سال های اخیر انتقال حرارت غیرفوریه ای بسیار مورد توجه پژوهشگران قرارگرفته است، بیشتر مطالعات اخیر در زمینه غیرفوریه ای، هدایت حرارتی را بررسی کرده اند، مطالعات چندانی در زمینه مدل کردن انتقال حرارت غیرفوریه ای در شبیه سازی انتقال حرارت جابجایی، انجام نشده است. در مقاله حاضر با استفاده از مدل غیرفوریه ای تاخیر فاز یگانه، انتقال حرارت جابجایی اجباری آرام ، شبیه سازی عددی شده است. معادلات پیوستگی و ممنتوم مانند حالت فوریه ای است، اما معادله انرژی به فرم غیرفوریه ای تاخیر فاز یگانه به دست آمده است. معادلات با استفاده از روش حجم محدود گسسته سازی و شبیه سازی شده است. در آخر نتایج حاصل از حالت فوریه با نتایج حالت غیرفوریه ای مقایسه شدهاست و نتیجه می شود که استفاده از معادلات انتقال حرارت به فرم انتقال حرارت غیرفوریه ای در زمان های اولیه و برای موادی که دارای تاخیر زمانی بزرگی هستند، اهمیت زیادی دارد.

کلیدواژه ها

انتقال حرارت غیرفوریه ای، مدل تاخیر فاز یگانه، انتقال حرارت جابجایی اجباری،جریان سیال، جریان دوبعدی، شبیه سازی عددی، جریان گذرا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.