سیستم ثبت، پردازش و مدیریت اطلاعات در پروژه ها و کارگاههای اجرایی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنفرانس مهندسی و مدیریت ساخت
  • کد COI اختصاصی: CCEM01_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1619
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین رجایی

استادیار دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر

فرامرز مودی

استادیار دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سید علی تهامی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مدیریت و مهندسی ساخت دانشگاه صنعتی امیرکب

چکیده

امروزه مدیریت اطلاعات و ارتباطات، یکی از ارکان علم مدیریت میباشد. در واقع مدیریت اطلاعات و ارتباطات در تصمیمگیریها، تعیین استراتژی سازمان و نیل به اهداف سازمانی بسیار مؤثر خواهد بود. بی شک استفاده بهینه از حجم عظیم اطلاعات، اسناد و مدارک در دنیای امروزی، بدون بهره گیری از رایانه امکان پذیر نخواهد بود. علاوه بر این مدیریت پروژه به عنوان شاخ های از مدیریت، به دلیل گستردگی فعالیتها و در عین حال داشتن هدف معین، هزینه و زمان مشخص نیاز بیشتری به بهره گیری از مدیریت اطلاعات خواهد داشت. به طور کلی هریک از طرفهای درگیر در پروژه های اجرایی بسته به نوع پیمان میتوانند تحت عناوین کارفرما، مشاور، پیمانکار و عامل چهارم فعالیت نمایند. در این میان با توجه به انجام عملیات اجرایی پروژه توسط پیمانکار، نقش پیمانکار بسیار مهم و حیاتی خواهد بود . بنابراین تهیه سیستم مدیریت اطلاعات برای کارگاه پیمانکاران می تواند نقش به سزایی در بهره وری و کارآیی اطلاعات، اسناد و مدارک داشته باشد. هدف نهایی در این تحقیق طراحی سیستم مدیریت اطلاعات در پروژ ههای اجرایی است تا بتوان اطلاعات موجود در کارگاه ساخت را به کمک آن ثبت، پردازش و تحلیل نمود. با توجه به خصوصیات منحصر به فرد پروژه ها، برای طراحی دقیق سیستم مدیریت اطلاعات، لازم بود تحقیق در چارچوب یک حرفه خاص صورت پذیرد. بنابراین از میان پروژ ههای اجرایی، تخصص پل سازی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت. روش جمع آوری اطلاعات از طریق پرسش نامه در جامعه آماری 41 واحدی بوده که به روش تصادفی انتخاب گردید هاند. پس از جمع آوری پرسش نامه ها، اطلاعات مربوط به 36 پرسش نامه تشریح، چالشهای موجود شناسایی و اولویتها در طراحی سیستم مورد نظر مشخص گردیده است

کلیدواژه ها

سیستم مدیریت اطلاعات، بانک اطلاعات، پیمانکار، مستند سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.