بررسی فرایند تامین مالی شرکت ها از طریق انتشار صکوک اجاره و اوراق مشارکت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس سالانه پارادایم های نوین مدیریت در حوزه هوشمندی
  • کد COI اختصاصی: OICONFERENCE03_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 633
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین رحیمی

عضو هیات علمی، دانشگاه علم و هنر یزد

نرگس فاضل پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مالی ،دانشگاه علم و هنر یزد

چکیده

هر چند بازارهای بدهی جزء لاینفک بخش مالی هستند ولی چون طبق احکام اسلام، مطالبه و پرداخت بهره حرام است، کشورهایی که بخش عمدهای از جمعیت آنها را مسلمانان تشکیل می دهند نمی توانند برای پاسخ به نیازهای مالی خود از بازارهای بدهی کلاسیک (مبتنی بر بهره) استفاده کنند. لذا با توجه به عدم مشروعیت ربا و ابزارهایی نظیر اوراق قرضه در کشورهای اسلامی، متخصصان حوزه ی مالی در این کشورها همواره به دنبال طراحی روش های جدید بوده اند. یکی از روش های مطرح شده در سال های اخیر، طراحی روش تامین مالی از طریق انتشار صکوک می باشد؛ به طوری که در حال حاضرصکوک به عنوان ابزاری بسیار شناخته شده حتی در کشورهای غیر مسلمان هم مورد استفاده قرار می گیرد . در کشور ما از میان این ابزارها، اوراق اجاره و مشارکت بسیار رواج یافته است. در این مقاله سعی شده است با ارایه و تحلیل آمار و ارقام موجود، به بررسی و مقایسه ی تطبیقی این دو نوع اوراق به لحاظ مکانیزم مقبولیت و سهم هر یک در تامین مالی شرکتها پرداخته شود.

کلیدواژه ها

محرک های چابکی، صکوک اجاره، اوراق مشارکت، تامین مالی، ابزارهای مالی اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.