بررسی میزان تولید هیدروکربن ها توسط سه گونه درختی در فضای سبز (مطالعه موردی: فضای سبز شهر کرج)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی زنجیره تامین سبز
  • کد COI اختصاصی: ICGSC01_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان خدیو

گروه جنگلداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

کنترل کیفی و پایش کیفیت هوا در شهر ها نه تنها نیاز به مطالعه منابع انسانی دارد، بلکه نیاز به آن دارد تا منبع طبیعی نیز مورد بررسی قرار گیرد. این بدان دلیل است که در غیر اینصورت ممکن است ترکیبات طبیعی آلی فرار (BCOV) به یکی از منابع آلاینده هوا تبدیل شوند. گرچه این مواد به زنده مانی درختان کمک می کند، اما ممکن است آن ها در مناطق آلوده شهری بر سلامت انسان تاثیری منفی بگذارند. در این پژوهش میزان تولید ترپنوییدها از سه گونه درختی در استان البرز مورد ارزیابی قرار گرفت. اندازه گیری ها در دو زمان ابتدا و انتهای فصل رویش با استفاده از متد SPME روی شاخه محصور در اتاقک انجام گرفت. نتایج نشان داد که هیچ یک از سه گونه مقادیر قابل توجه ترپنویید در اتمسفر تولید نمی کنند، اما دو گونه اقاقیا و چنار میزان قابل توجهی ایزوپرن در سراسر فصل رویش از خود متصاعد می کنند. در ابتدای فصل رویش تولید ایزوپرن در هر دو گونه تقریبا برابر بود ( به ترتیب 1/39 و 1/81 میکروگرم بر گرم وزن خشک بر ساعت ((µg g(-1) dw h(-1) برای اقاقیا و چنار). در انتهای فصل میزان تولید ایزوپرن به ترتیب برای گونه اقاقیا و چنار به 7 و 19 میکروگرم افزایش یافت. علاوه بر این، هر سه گونه در انتهای فصل رویش مقادیر قابل توجهی ethylhexanol2 تولید کردند (به ترتیب 2، 2/29 و 3/9 میکروگرم برای زبنا گنجشک، اقاقیا و چنار). بنابراین، عمده درختانی که در مناطق شهری البرز و تهران کاشته شده اند مقادیر قابل توجهی ایزوپرن تولید می کنند. کاشت درخت زبان گنجشک در سطح وسیعتر و کاهش وسعت کاشت درخت چنار می تواند به بهبود هوای هر دو شهر کمک شایانی کند.

کلیدواژه ها

ایزوپرن، ،ethylhexanol, BVOCs2، آلودگی شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.