تاثیر نانو ذرات اکسید روی بر دانسیته اتصالات عرضی الاستومر NBR

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فرآینده های گاز و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: GPPCONF01_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 693
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا ناجی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

لیلا هارون آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

علی دشتی

استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

در این پژوهش، اثر نانو ذرات اکسید روی به عنوان عامل فعال کننده در پخت گوگردی بر روی دانسیتهاتصالات عرضی الاستومر نیتریل بوتادین (NBR) مورد بررسی قرار گرفت. آمیزه های NBR با مقادیر مختلفاز نانو ذرات اکسید روی و اکسید روی متداول تهیه گردید و سپس رفتار پخت، خواص فیزیکی- شیمیایی و مکانیکی نمونه های ولکانیده از جمله ازدیاد طول تا نقطه شکست، سختی و دانسیته اتصالات عرضی برای هردو نوع از آمیزه ها اندازه گیری شد. نتایج حاصله نشان داد که با افزایش مقدار نانو ذرات اکسید روی از 1 به3phr، دانسیته اتصالات عرضی افزایش و پس از آن کاهش یاففت. اما در نمونه های حاوی ذرات اکسید رویمتداول از مقدار 1 تا 5phr روند افزایشی داشت. همچنین، اختلاف گشتاور و سختی نمونه های دارای نانوذرات اکسید روی بیشتر و ازدیاد طول تا نقطه شکست کمتر از نمونه های دارای اکسید روی متداول بود. نتایجحاصله نشان داد استفاده از نانو ذرات اکسید روی، خواص مکانیکی و فیزیکی- شیمیایی را به علت اندازه ذرات کوچکتر، سطح موثر بالاتر و پراکندگی بهتر در ماتریس لاستیک بهبود می بخشد. بعلاوه، مقدار اکسید رویدر فرمولاسیون آمیزه های NBR کاهش یافت که موضوع مهمی از نظر الزامات محیط زیستی می باشد.

کلیدواژه ها

دانسیته اتصالات عرضی، لاستیک نیتریل بوتادین، نانو ذرات، اکسید روی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.