محاسبات نقطه حباب مخلوط های دوتایی مایع یونی- دی اکسید کربن فوق بحرانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فرآینده های گاز و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: GPPCONF01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1412
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا باقری

دانشجوی دکتری مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان- عضو انجمن پژوهشگران جوان دانشگاه شهید باهنر کرمان

فاطمه فیجانی

عضو انجمن پژوهشگران جوان دانشگاه شهید باهنر کرمان

حسن هاشمی پوررفسنجانی

استاد مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

در این تحقیق از معادله حالت درجه سوم پنگ- رابینسون برای پیش بینی نقطه حباب مخلوط های دوتایی مایع یونی- دی اکسیدکربن فوق بحرانی استفاده شده است. داده های تجربی نقطه حباب مایعات یونی [bmim][MeSO(4)] ،[hmim][BF(4] ،[emim][DMP] ،[bmim][SCN] و [bmim][Cl] به همراه دیاکسید کربن فوق بحرانی در محدوه نسبتا وسیعی از دما و فشار در نظر گرفته شد. برای افزایش دقت معادلهحالت پنگ- رابینسون از پارامتر برهمکنش دو تایی استفاده گردید. برای مقایسه کمی از عبارت مقدار خطای مطلق میانگین (AAD%) استفاده شد که کمترین مقدار خطای مطلق میانگین برای برای سیستم دوتاییbmimCl-CO2؛ 2/18% و بیشترین مقدار برای سیستم دوتایی، (hmimBF(4)-CO(2؛ 7/94% بود.

کلیدواژه ها

مایع یونی، دی اکسید کربن فوق بحرانی، نقطه حباب، معادله حالت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.