بررسی اثرات اقتصادی مالیات بر ارزش افزوده بر توزیع عادلانه ثروت
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت با رویکرد علوم پژوهشی نوین
- کد COI اختصاصی: FINMGT06_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 659
نویسندگان
دانشگاه علمی کاربردی زر
دانشگاه علمی کاربردی زر
چکیده
مالیات بر ارزش افزوده ، یک نظام مالیاتی جدید است که با تلاش اقتصاددانان برای رفع یا کاهش اختلال و نارسایی های مالیاتی سنتی و همچنین افزایشدرآمد دولت شکل گرفته است. از آنجا که این نوع مالیات بر پایه هزینه وضع می شود ، نرخ آن از نوع تنازلی است. از این رو این نوع نظام مالیاتی می تواندبر نحوه توزیع درآمد تاثیرگذار باشد به نحوی که مالیات فوق بر کالاها و خدمات ضروری که عمدتا دارای کشش قیمتی تقاضای پایینی هستند، وضع میشود. از آنجایی که عمده ترین معضلی که در رابطه با این سیستم مالیاتی به چشم می خورد، خاصیت تنازلی آن است و توزیع عادلانه درآمد یکی از اهدافاقتصاد کلان و از مهمترین دغدغه های دولت بوده است، در این پژوهش سعی شده است تا میزان ارتباط مالیات بر ارزش افزوده بر اثر بخشی توزیع مناسبدرآمد مورد بررسی قرار گیرد. مالیات بر ارزش افزوده مزایا و معایب متعددی دارد، اما همانطور که در این پژوهش بررسی گردید؛ مالیات بر ارزش افزوده برروی اقتصاد بخصوص توزیع عادلانه و مناسب درآمد تاثیرگذار است. مالیات بر ارزش افزوده جایگزین مناسبی برای مالیات بر مصرف و مالیات های دیگر،بخصوص مالیات بر شرکت ها است. انتظار این است که این جایگزینی، بر توزیع مناسب درآمد آثار متعادلی داشته باشد. با این حال، با بررسی و تحقیقانجام یافته، ملاحظه گردید متغییر های مدلینگ بر مالیات بر ارزش افزوده متاثر از پارامترهای متعددی همچون میزان سرمایه گذاری شرکای اقتصادیجامعه و میزان منابع مولد است که میتواند توزیع درآمد را تحت تاثیر خود قرار دهد. همچنین بمنظور روند رو به رشد شرایط اقتصادی و توزیع عادلانهدرآمد، دولت مستلزم تغییر در نگرش برقراری قانون مالیات بر ارزش افزوده بر روی کالاها و خدماتی است که عمومیت و تقاضای بیشتری در کسب و کاردارندکلیدواژه ها
مالیات بر ارزش افزوده , توزیع عادلانه , مالیات بر مصرف , مالیات بر شرکت هامقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.