بررسی کیفیت ساخت و دوخت عایق چند لایه بر توزیع و گرادیان دمای ایجاد شده در دوربین ماهواره

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن هوافضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE16_427
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 649
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین بلندی

هیات علمی دانشگاه علم و صنعت تهران

محمدرضا طلایی

هیات علمی دانشگاه علم و صنعت تهران

محمدجواد ترکمان اسدی

دانشجوی دکتری هوافضا

سیدمیلاد مصطفوی

فارغ التحصیل ارشد مهندسی مکانیک

چکیده

وظیفهی اصلی سیستم کنترل حرارت ماهواره حفظ دمای تجهیزات زیرسیستمهای ماهواره در محدودهی دمایی مجاز و همچنین کنترل گرادیان دما در قطعات حساس ماهواره مانند دوربین، برای کارکرد صحیح و آسیب ندیدن آنها در طول عمر ماهواره است. یکی از تجهیزات مهم درماهواره با ماموریت سنجش از راه دور، دوربین میباشد. برای ایجاد توزیعدمای یکنواخت و جلوگیری از ایجاد گرادیان دمایی در دوربین از عایقحرارتی چند لایهی تشعشعی )پتوی تشعشعی( ، یکی از تجهیزات متداول کنترل حرارت در ماهواره، استفاده میشود. عایق چند لایه تشعشعی داراییک ضریب صدور موثر تشعشع میباشد؛ که به تعداد لایهها، کیفیت هر لایهو کیفیت نصب و خطوط برش به هنگام دوخت در موقع بستگی ساخت دارد. در این مقاله به کمک مدلسازی هندسی در نرمافزار ترمال دسکتاپ و محاسبهی شار حرارتی برای یک نمونه ماهواره در مداری با زاویه شیب55 درجه و ارتفاع 066 کیلومتر، به عنوان شرایط مرزی و با استفاده ازتحلیل حرارتی به روش المان محدود در نرمافزار آباکوس، تاثیر ضرایب صدور موثر مختلف عایق حرارتی استفاده شده بر روی توزیع و گرادیان دمای دوربین نصب شده به عنوان محموله در بیرون ماهواره مورد بررسی قرار گرفته است. مشاهده شده است با تغییر ضریب صدور معادل مجموعه عایق از مقدار 60665 تا 6060 نتایج قابل قبولی بدست میآید.

کلیدواژه ها

کنترل حرات ماهواره- عایق حرارتی چند لایه تشعشعی – ضریب صدور معادل تشعشع- محموله دوربین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.