بررسی و تدوین الگوهای استراتژیک مناسب در شرکت های ارایه دهنده خدماتMRO هواپیما در کشور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن هوافضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE16_369
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 718
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر مهدوی

کارشناس ارشد هوافضا مرکز آموزش نگهداری هواپیما - تهران- مهرآباد جنوبی

جواد شهبازی کرمی

دانشجوی دکترای مکانیک دانشگاه شهید رجایی، مدرس دانشگاه پژوهشکده سازمان صنایع هوایی- تهران، کیلومتر ۴ جاده مخصوص کرج

چکیده

بکارگیری مدل های استراتژیک اثربخش در یک سازمان پاسخی مناسب نسبت به تغییرات محیط رقابتی، جهت کسب مزیت رقابتی می باشد. بر همین اساس در این مقاله، ابتدا بکارگیری الگوهای اصلی استراتژیک مناسب در صنعت MRO هواپیما بر مبنای استراتژی های عمومی رقابتی پورتر که بر پایه دو استراتژی رهبری هزینه ها و تمایز استوار است، مورد تحلیل قرار می گیرد. بر پایه دو استراتژی رهبری هزینه ها و تمایز، شرکت های ارایه دهنده خدمات MRO هواپیما به دو دسته کم هزینه و خدمات گرا تقسیم می شوند. دسته اول شامل خطوط هواپیمایی و بعضی شرکت های مستقل MRO هواپیما می باشند که با هدف رهبری در قیمت ها سعی در انجام امور عملیاتی با کمترین نرخ های هزینه ایی دارند. دسته دوم، تولیدکنندگان تجهیزات اصلی هواپیمایی و شرکت های با سرمایه گذاری مشترک فعال در صنعت MRO هواپیما هستند که طیفی وسیع از خدمات را که تابع پیشرفت تکنولوژی و سرمایه گذاری بالا می باشد را در جهت استراتژی تمایز فراهم می آورند. بعد از این تقسیم بندی، در ادامه جهت تدوین بهترین استراتژی در شرکتهای ارایه دهنده خدمات MROهواپیمایی کم هزینه و خدمات گرا برای فعالیت در کشور، از ماتریس ارزیابی موقعیت و اقدام استراتژیک (SPACE ،(کمک گرفته می شود و ارزیابی کلی از شاخص های توان مالی، مزیت رقابتی، ثبات محیط و توان صنعت به عنوان عوامل تعیین کننده استراتژی داخلی و خارجی این شرکتها صورت می گیرد تا در نهایت بهترین نوع استراتژی کاربردی و عملیاتی شرکتهای ارایه دهنده خدمات در بخشهای مختلف MROهواپیما در کشور مشخص گردد.

کلیدواژه ها

استراتژی-MRO - هواپیما - کم هزینه - خدمات گرا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.