محاسبه احتمال خرابی در چندلایه های کامپوزیتی ساخته شده از الیاف کربن/اپوکسی و الیاف شیشه/اپوکسی هنگام جدایش بین لایه ای تحت مودهای ترکیبی با استفاده از FORM و MCS

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن هوافضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE16_250
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 635
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی دلبریانی نژاد

تهران - دانشگاه تربیت مدرس -دانشکده مهندسی مکانیک - گروه هوافضا دانشجوی دکتری مهندسی هوافضا گرایش سازه های هوایی

امین فرخ آبادی

تهران - دانشگاه تربیت مدرس -دانشکده مهندسی مکانیک - گروه هوافضا استادیار دانشکده مهندسی مکانیک گروه هوافضا

چکیده

در چند سال اخیر توجه به مساله ی قابلیت اطمینان در سازه ها به طور چشم گیری افزایش یافته است. توجه به این نکته که وقایع پیرامونی، همگی دارای منابع عدم قطعیت های گوناگون هستند، مساله ی قابلیت اطمینان را در مهندسی پر رنگ کرده است. برای تخمین قابلیت اطمینان روش هایی توسعه داده شده است و جهت تایید این نتایج از شبیه سازی مساله استفاده می شود. از آنجایی که میزان استفاده از کامپوزیت ها در صنایع حساس رشد زیادی داشته است؛ بررسی قابلیت اطمینان کامپوزیت ها نیز از جایگاه ویژهی برخوردار است. جدایش بین لایه ای یکی از شایع ترین مودهای خرابی در چندلایه های کامپوزیتی می باشد، لذا بررسی قابلیت اطمینان چندلایه های کامپوزیتی در این مود خرابی بسیار مهم و مورد نیاز می باشد.در این پژوهش، احتمال خرابی چندلایه های کامپوزیتی هنگام جدایش بین لایه ای برای دو چندلایه ی ساخته شده از الیاف کربن/اپوکسی و الیاف شیشه/اپوکسی با استفاده از روش مرتبه اول قابلیت اطمینان به دست آمده است. تابع خرابی حاکم بر مساله با کمک مفهوم نرخ رهاسازی انرژی در حالت مود ترکیبی و با توجه به مقادیر مشخص آماری برای متغیرهای تصادفی، توسعه داده شده است و ضمنا اثرات مودهای ترکیبی بارگذاری در جدایش بین لایه ای در تابع حالت حدی نیز لحاظ شده است. در انتها برای تایید نتایج حاصل از روش مرتبه قابلیت اطمینان از شبیه سازی مونت کارلو استفاده شده است که به این طریق نتایج قابلیت اطمینان چندلایه ها صحت سنجی شده است؛ در نهایت بر روی متغیرهای تصادفی ورودی حساسیت سنجی شده و اثر هر یک از متغیرهای تصادفی و همچنین اثرات تغییر5 ضریب تغییرات هر متغیر روی نتیجه قابلیت اطمینان چندلایه های کامپوزیتی به دست آمده است.

کلیدواژه ها

قابلیت اطمینان- روش مرتبه ی اول قابلیت اطمینان-کامپوزیت- احتمال شکست- شبیه سازی مونت کارلو- چندلایه ی کامپوزیتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.