حل عددی مشخصه های سرعت متوسط دنباله ی جریان یک استوانه بیضوی در اعداد رینولدز متفاوت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن هوافضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE16_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 492
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالامیربک خوشنویس

دانشیار گروه مهندسی مکانیک دانشگاه حکیم سبزواری

میترا یادگاری

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک دانشگاه حکیم سبزواری

علی محروقی

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

در این پژوهش، به بررسی مشخصههای سرعت متوسط دنبالهی جریان یک استوانه بیضوی دراعداد رینولدز متفاوت با استفاده از نرم افزار فلوینت پرداخته شده است. بدین منظور، یک استوانه با سطح مقطع بیضوی با نسبت محوری 2:1 از جنس آلومینیوم در اعدادرینولدز15000و30000و45000و60000و75000و90000و150000مورد بررسی قرار گرفته است.سپس با استفاده از مدل توربولانسی کی اپسیلون، مشخصههای سرعت متوسط دنبالهی جریان در اعداد رینولدز مختلف بررسی شده است. محاسبات برای 8 مقطع طولی پشت استوانهانجام شده است. نتایج حاصل، حاکی از آن است که افزایش عدد رینولدز، باعث تغییراتاساسی و مهمی در پروفیل سرعت میانگین میشود. به طوری که با افزایش عدد رینولدز، مینیمم سرعت میانگین، داخل دنباله به میزان قابل توجهی کاهش مییابد و با دور شدن از مدل )منطقه دور از دنباله(، تقریبا به مقدار ثابتی میرسد. در ضمن، با افزایشعدد رینولدز، پارامترهای نقصان سرعت و ضریب پسا کاهش مییابند. همچنین نتایج به دست آمده بر حسب ایستگاههای اندازه گیری، نشان میدهد که پروفیل سرعت میانگین به مقدار عدد رینولدز و به ایستگاه اندازه گیری) منطقه نزدیک دنباله و دور ازدنباله( وابسته است و با افزایش فاصله از استوانه )دور از دنباله( ، پروفیل سرعت میانگین، یکنواختتر و عریضتر میشود.

کلیدواژه ها

استوانه بیضوی /پروفیل سرعت میانگین /ایستگاه اندازه گیری/ عدد رینولدز/ دنبالهی جریان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.