بررسی و ارائه راهکار برای مقابله با مچاله شوندگی و نشت گازهای سمی در پروژهئهای حفاری مکانیزه تونل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سالانه بین المللی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ICAUC03_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 693
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا رشیددل

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد مهندسی معدن؛ گرایش تونل و فضاهای زیرزمینی؛ دانشکده ی مهندسی؛ دانشگاه ارومیه

میررئوف هادئی

استادیار؛ گروه مهندسی معدن؛ دانشکدهی مهندسی؛ دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین

بهروز فهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن؛ گرایش استخراج؛ دانشکده ی مهندسی؛ دانشگاه ارومیه

چکیده

حفاری تونل با استفاده از ماشین های حفر تونل (TBM) بدلیل افزایش سرعت در حفاری و ایمنی به صورت قابل توجهی در ایران و جهان روبه افزایش است و با توجه به قرارگیری رشته کوه های ایران از نظر موقعیت زمین شناسی در یکی از زونهای ساختاری جوان و فعال(آلپ - هیمالیا)، پیچیدگی و تنوع ساختارهای زمین شناسی، تنوع سنگ شناسی، وجود آبخوان های بزرگ و میدان های نفتی فر اوان و همچنین روباره زیاد در ایران باعث شده است تا این زمین ها برای تونل سازی در زمره ی زمین های پیچیده و نامناسب قرار بگیرد. به طوری که از نظر مهندسی تونل و زمین شناسی، کشور ایران جزء زمین های نامناسب و دشوار برای حفر تونل به شمار می آید و با توجه به اینکه روش حفاری مکانیزه نسبت به سایر روش های تونل سازی روشی با سرمایه زیاد و کم انعطاف تر در تغییر روش عملیات حفر تونل است. لذا هدف اصلی از این مقاله بررسی مچاله شوندگی و نشت گازهای سمی در حفاری مکانیزه تونل در ایران با نام پروژه، تاثیرات مخاطرات آن و راهکارهای اجرا شده در آن پروژه است. تا اینکه کارشناسان حفر تونل بتوانند با تجربیات پروژه های حفاری مکانیزه تونلهای قبلی آشنا بشوند و با مطالعه و پیاده سازی صحیح تجربیات پروژه های قبل تا حدودی نرخ بهره وری دستگاه حفاری را در هنگام مواجهه با چنین مخاطراتی افزایش دهند.

کلیدواژه ها

حفاری مکانیزه تونل، مخاطرات زمیین شناسی تونل سازی،مچاله شوندگی، نشت گازهای سمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.